Op een natuurlijke manier ontgiften doe je zo!

0
226

Hoe kan je jouw lichaam ontgiften op een natuurlijke manier? Je kan bijvoorbeeld een detoxkuur doen, een week vasten of 14 dagen dagen op sapjes leven. Maar er zijn ook gemakkelijkere manier om te ontgiften. Bij dezen daarom een aantal gemakkelijke en natuurlijke manieren om je lichaam een handje te helpen bij het afvoeren van chemische stoffen.

We worden dagelijks blootgesteld aan allerlei verontreinigende, chemische en zelfs zware metalen. Dit beseffen we lang niet altijd, maar iedere dag krijg je wel gif binnen. Is het niet van je bespoten groenten of fruit, dan is het wel via je tandpasta, schoonmaakmiddel en wasmiddelen. Daarnaast drink je misschien af en toe alcohol, misschien rook je wel of woon je in een binnenstad waar veel uitlaatgassen zijn. Metalen en gifstoffen zijn dus overal aanwezig; in de lucht, in de grond, in je huis en in ons voedsel.

Ook al vermijd je zoveel mogelijk gifstoffen door bijvoorbeeld biologisch te eten, dan stapelen metalen zich alsnog op die je meekrijgt via andere middelen. Het is daarom niet zo gek dat in de media vaak wordt geschreven over ontgiften, detoxkuren en leverkuren.  Als je je lichaam zo schoon mogelijk wil houden, ontkom je er bijna niet aan om je lichaam met regelmaat een handje te helpen.

Nu is het echter wél zo dat iedere dag een beetje ontgiften ook heel goed werkt, misschien wel beter dan eens per jaar een detoxkuur. Daarom zochten wij voor je uit wat je iedere dag gemakkelijk kunt toepassen, om zo je lichaam te ondersteunen bij het afvoeren van metalen en andere afvalstoffen.

Chlorella

Als het om ontgiften op een makkelijke manier aankomt, staat dit algje met stipt op nummer 1. Chlorella wordt één van de meest krachtigste ontgifter op een natuurlijke manier genoemd. In Japan is dit supplement bijvoorbeeld heel populair. En dat is niet voor niets. Deze groene alg is een enorme ontgifter. Chlorella is in 1890 ontdekt. Het is een eencellige zoetwateralg en heeft een felgroene kleur dankzij de stof chlorofyl die rijkelijk in de alg aanwezig is. Chlorofyl reinigt de darmen, werkt bloedzuiverend en verwijdert woekerende schimmels zoals candida.

Naast dit sterk reinigende effect, bevat Chlorella enorm veel mineralen en vitamines. Tot slot bevat het een stof die in staat is om zware metalen zoals kwik, look, aluminium en nikkel op een natuurlijke manier uit het lichaam te verwijderen. Ook pesticiden, conserveringsmiddelen en kleur-en smaakstoffen uit voedsel worden zo afgevoerd. Chlorella kan je veilig iedere dag slikken als een supplement of poeder.

Citroen (in water)

Iedere dag een glas met citroen zou je lever ontgiften. Citroen zit namelijk boordenvol vitamine C en bevat flavonoiden dat het lichaam ondersteunt bij het afvoeren van metalen en andere giftige stoffen. Zo krijg je weer een goede stofwisseling en schone darmen. Iedere ochtend een glas met een uitgeperste citroen: en je hebt een ideaal ontgiftingsdrankje. Een vleugje cayennepeper erbij maakt het spicy en nog gezonder.

Verse kruiden

Koriander gezondIedere dag verse kruiden toevoegen aan je maaltijd is een heel goed idee. Het smaakt niet alleen heerlijk, het is ook nog eens enorm gezond! Met name peterselie, koriander(zaad) en munt zijn goede reinigers. Peterselie is goed voor de nieren en lever door de hoeveelheid vitamine C dat het bevat en koriander maakt de lever schoon.

Probiotica

We hebben al eerder over geschreven dat een probioticum enorm de weerstand versterkt. Dat je hersenen het tweede brein worden genoemd en ze daarom wel ondersteuning kunnen gebruiken. Niet alleen de lever ontgift namelijk, ook de nieren en darmen doen dat. Slik dus preventief een probioticum, je darmen zullen er blij mee zijn! Als de bacteriehuishouding in balans is, ben jij dat immers ook.

Massage

massage gezondWist je dat een massage enorm heilzaam is? Spanning en stress zijn ook gif voor het lichaam. Dit hoopt op en komt vast te zitten. Door massage kan die opgehoopte stress weggehaald worden en kan alle energie weer goed doorstromen. Lichamelijke ontspanning is in feite energie die weer goed stroomt naar de meest geschikte plek. De afvalstoffen kunnen op die manier gemakkelijker afgevoerd worden en dat is een enorme steun voor allerlei processen in het lichaam. Massages hebben om die reden een positief effect bij veel klachten en ontgifting. Laat je dus zo en dan eens masseren bij een professionele masseur: je lichaam en je geest zullen er blij mee zijn!

Slapen, slapen en nog eens slapen..

En deze kan natuurlijk niet ontbreken! In ieder lijstje dat over gezondheid gaat, of het nou om ontgiften gaat of hoe je een mooie huid krijgt: genoeg slaap is áltijd een onderdeel van een goede gezondheid.

Wanneer je iedere nacht gemiddeld acht uur slaap krijgt, geef je je lichaam de kans om uit te rusten en te recupereren. Dit is geen luxe, maar een nodige manier om je lichaam te herstellen. Rust dus goed uit, om zo de slechte en schadelijke stoffen buiten je lichaam te kunnen houden. Slaap je slecht? Daar hebben wij ook tips voor.

Ontgift jij vaak genoeg? En heb je nog toevoegingen? Laat het ons weten in de comments hieronder! Dit wordt enorm gewaardeerd!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here