8 tips voor 50-plussers om jong te blijven

0
748

Jong blijven; wie wil dat niet? Hoe ouder je wordt, hoe sterker je gaat merken dat ouderdom met gebreken komt. En dus is het niet voor niets dat mensen liever jong willen blijven. Dat kunnen ze op verschillende manieren doen. Door de leefstijl aan te passen bijvoorbeeld, maar ook door het uiterlijk aan te passen. Dit zijn 8 tips voor 50-plussers om jong te blijven, zowel fysiek als uiterlijk.

1.        Ga sporten

Er is altijd een sport die bij je past, ook al is het gematigd intensief fitnessen. In het begin is dat best lastig vol te houden, zeker als je het niet gewend bent. Maar op termijn worden zelfs chronisch vermoeide mensen er fitter van. Lukt het je niet goed om alleen in beweging te komen? Zoek een goede coach of ga samen met vrienden of kennissen bewegen. Zelfs een dagelijkse wandeling kan al wonderen doen voor je gezondheid.

2. Koop passende kleding

Je blijft niet jong door je te kleden als een 20-jarige. Meestal zie je er dan juist ouder uit, omdat de kleding niet bij je past. Maar je hoeft ook niet te kiezen voor gedateerde kleding waardoor je veel ouder lijkt. Kies kleding die goed bij je figuur en leeftijd past. Door je goed te kleden, lijk je een stuk jonger en hipper.

3. Eet gezond

Gezond eten als 50 plusser

Je hoeft niet meteen op een strikt dieet. Maar let eens op je voedingspatroon. Veel ouderen denken dat het ‘op hun leeftijd toch niet meer uitmaakt’. Daardoor verwaarlozen ze zichzelf. Dat is jammer, want door gezond te eten blijf je langer fit en energiek. Een gezond voedingspatroon zorgt voor minder grote suikerpieken en -dalen en een kleinere kans op obesitas en suikerziekte.

4. Verf je haren op natuurlijke manier

Veel ouderen (vooral dames) verven hun haar om het grijs te dekken. Prima, maar wist je dat veel middelen chemisch zijn? Ze zijn erg slecht voor het haar en kunnen een averechts effect hebben. Kies liever voor Herbatint: het haarkleurmiddel werkt net zo goed als chemische middelen, maar is gebaseerd op kruiden die het haar niet beschadigen.

5. Drink met mate

Drink met mate als 50 plusser

Er is niets mis met alcohol, zolang het met mate wordt genuttigd. Houd het liever op af en toe een wijntje of biertje in het weekend. Alcohol beïnvloed processen in je lichaam waardoor je sneller last kunt krijgen van een doffe, droge huid of rimpels. Overmatig drankgebruik heeft daarnaast nog meer schadelijke effecten, bijvoorbeeld een verslechterde leverfunctie.

6. Neem vitamine supplementen

Veel ouderen zijn gevoelig voor bepaalde vitamine-tekorten. Zo is het bekend dat het merendeel van de 50-plussers te maken hebben met een vitamine D tekort. Neem dus dagelijks een Golden Naturals vitamine supplement om een eventueel tekort aan te vullen. De vitamines en mineralen spelen in je hele lichaam een belangrijke rol, ook in het verouderingsproces.

7. Zorg voor gezelschap

Als je ouder wordt, raak je vaak mensen om je heen kwijt. Leeftijdsgenoten beginnen zelf ook gezondheidsproblemen en ouderdomskwaaltjes te krijgen. En jongere mensen ken je meestal niet goed omdat het een andere generatie is. Probeer toch te zorgen voor gezelschap. Of dat nu is via een bingo-club, kerk, vereniging of via je hobby. Gezelschap is heel belangrijk voor je geestelijke én lichamelijke gezondheid!

8. Probeer betrokken te blijven

Probeer betrokken te blijven als 50 plusser

Veel mensen worden als ‘oud’ gezien omdat ze geen flauw idee meer hebben hoe het eraan toe gaat. Komt bij jou het moment dat je niet meer volgt hoe het zit met nieuwe telefoons, ontwikkelingen op internet of andere ontwikkelingen? Probeer toch op de hoogte te blijven, want betrokkenheid bevordert de hersenwerking. Bovendien is het gemakkelijker om met andere mensen te praten als je weet waar het allemaal (ongeveer) over gaat.

Het leven als 50-plusser is niet altijd eenvoudig. Je merkt dat je wat ouder wordt en dat je je daarop moet aanpassen. Toch is dat niet erg, zolang je maar bereid bent om er wat voor te doen. Zo zijn er genoeg manieren om zowel lichamelijk als uiterlijk jong te blijven. Met deze 8 tips zie je er beter uit én voel je je beter!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here