Dat een salade lekker fris is bij warm weer, weet je vast wel. Maar salade eten heeft nog meer voordelen bij warm weer. Het is gezond, bevordert de darmwerking en zorgt voor meer vocht in je lichaam. Is het warm weer? Eet dan ook meer salade!

Salades zijn extra gezond bij warm weer

Salades zijn doorgaans heel gezond. Maar ze zijn vooral heel goed bij warm weer. Een van de grote voordelen is dat sla voor 99% bestaat uit vocht. Als het warm is zweet je meer, dus is het goed om zowel veel te drinken als vochtig te eten. Bovendien zit er vaak een snufje zout in salade: ook goed voor je bij warm weer. Veel mensen krijgen juist in de zomer bij warmer weer last van verstopping of obstipatie. Dat komt omdat je darmen ook last krijgen van de warmte. Door salade of andere verse groente te eten, stimuleer je de darmwerking.

Veelzijdig en eenvoudig te maken

Salades hebben nog een voordeel: je hoeft ze niet te koken. Ze zijn doorgaans heel eenvoudig te maken. Heb je lekkere salade recepten, dan kun je daar goed mee variëren. Salade hoeft niet alleen te bestaan uit sla. Wat dacht je van een lekkere aardappelsalade of pastasalade? Je kunt door ingrediënten te wisselen heel uiteenlopende salades maken. Dat maakt salades veelzijdig, want je kunt er alle kanten mee op. Ga je ook zelf de dressing maken, dan heb je helemaal een ‘echte’ zelfgemaakte salade.

Salades die goed zijn bij warmte

De meeste salades zijn heel gezond als het warmer weer wordt. Maar bepaalde ingrediënten helpen hier nog bij. Dit zijn bijvoorbeeld goede salades bij warm weer:

  • Salades met extra fruit erin, zoals stukjes appel of ananas
  • Salades met iets zouts, zoals gebakken spekjes of kaas
  • Salades met vis, bijvoorbeeld tonijn of zalm
  • Salades met vochtige groentes, zoals tomaten of komkommer

Deze salades bevatten meer gezonde ingrediënten die goed zijn voor je lichaam bij warmer weer. Ze helpen je lichaam om het vochtniveau goed te houden en zullen ook voorkomen dat je last krijgt van obstipatie. Plus dat je minder lang in de keuken staat en niet (of nauwelijks) hoeft te koken om de salade klaar te maken.

Salade is niet alleen lekker, maar ook heel gezond. Je kunt hem uitbreiden zoals je wilt. Het is bijvoorbeeld heel lekker om er een eitje doorheen te doen. Door de salade uit te breiden met allerlei extra ingrediënten wordt hij niet alleen lekkerder, maar ook nóg gezonder. Welke salade maak jij vandaag?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here