Nachtplassen te lijf met Sabalix

0
732

Als met het vorderen van de leeftijd het lichaam kleine ongemakken gaat vertonen, wuiven de meeste mannen die weg als een ‘kleinigheidje’. Je moet dingen niet groter maken dan ze zijn, leer er maar mee te leven. Dat gaat dan over de vergroting van de prostaat. En regelmatig ’s nachts moeten plassen. Lastig, zeker. Maar Sabalix kan een handje helpen.

Het valt voor mannen boven de 50 jaar niet mee om te erkennen dat ze een dagje ouder worden. Ze voelen zich nog jong van geest en ook hun lichaam doet nog aardig mee. Vinden ze. Van binnen gebeurt er tijdens het ouder worden natuurlijk wel het een en ander. En dat merken de mannen echt wel, al praten ze er nauwelijks over. Ze vinden hun prostaat niet echt een onderwerp om tijdens de koffiepauze te bespreken.

Ouwe zak

De prostaat groeit met het toenemen van de leeftijd. Mannen merken dat aan de toegenomen frequentie van hun aandrang om te urineren. De hoeveelheid urine neemt bovendien af, de kracht van de straal eveneens, en niet zelden wordt er nog een beetje nagedruppeld. Oh, oh, ik word toch geen ouwe zak, hè… is de eerste gedachte van mannen. Want ja, 50plus is het tegenwoordige 40plus, toch?

Wat heeft de groei van de prostaat te maken met plassen? Het antwoord is heel eenvoudig. De prostaat, een klier die oorspronkelijk zo groot als een kastanje is, ligt tegen de urinebuis aan. Niks aan de hand, tot de prostaat een beetje gaat groeien. Dan krijgt de urinebuis het benauwd, want hij wordt een wat afgeklemd. En naarmate de prostaat meer groeit, wordt de urinebuis meer afgeklemd. Resultaat: moeilijker plassen, dus vaker. Want die blaas blijft gewoon gevuld worden.

‘Hoort zo’

Als het mannen overdag al niet opvalt, dan zeker wel ’s nachts. Want in plaats van lekker doorslapen tot de wekker gaat, of het bioritme aankondigt dat er een nieuwe dag is aangebroken, moet de man ’s nachts naar de wc. En niet één keertje, soms wel twee of drie keer. En dat is vervelend, want zo ontstaat er een tekort aan slaap.

Mannen denken dat dit er nou eenmaal bij hoort. Maar dat hoeft helemaal niet, want er is in de natuur een kruid tegen deze kwaal. Zaagbladpalm, althans, de bessen er van. En zaagbladpalm zit in Sabalix, samen met zink. Een voedingssupplement dat mannen helpt hun prostaat in vorm te houden en de groei daarvan afremt.

Groot onderzoek

Hoewel de werking van zaagbladpalm niet wetenschappelijk is bewezen, zijn gebruikers van Sabalix erg tevreden over het resultaat. Dat blijkt uit een groot gebruikersonderzoek dat Wellvita dit jaar heeft gehouden. Meer dan driekwart van de gebruikers is tevreden of heel tevreden over het product en zouden dat bovendien aanraden aan vrienden en familie.

Wat ook helpt bij dit ongemak zijn een paar simpele leefregels. Zoals naar de wc gaan als er aandrang is om te plassen, dus niet uitstellen. Liefst zittend plassen – daar zijn vast veel vrouwen heel blij mee. Voldoende drinken om de vochttoevoer in stand te houden, maar met alcohol matigen. En, uiteraard, een arts laten vaststellen dat de prostaat is vergroot. En dat de plasproblemen daardoor komen. Want er kan uiteraard ook een andere oorzaak zijn.

Taboe slechten

Tabletten

Een Sabalix tablet wordt 1x per dag ingenomen, met een glas water om hem weg te spoelen. Het gaat hier om een voedingssupplement dat geen vervanging is voor een gezonde leefstijl en gevarieerde, gezonde voeding. Het is evenmin een geneesmiddel. Mannen bij wie de klachten ernstiger worden dan alleen de ‘ongemakken’, moeten naar de arts.

Hoe lang zal het nog duren voordat mannen zijn verlost van hun gêne om over hun prostaat te praten? Het zou een stuk schelen als dat taboe wordt geslecht. Een potje Sabalix open en bloot neer zetten, kan helpen. De kwestie gewoon bespreken natuurlijk nog veel meer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here