Sporten met weinig tijd: check snel deze vijf tips

0
30

Dat sporten gezond is, weet iedereen. Maar hoe doe je dit als je ook nog moet werken, een gezin hebt en ook tijd wilt steken in je vrienden en familie? Het gevolg is vaak dat het sporten erbij inschiet. En dat is jammer, want met een beetje creativiteit heb je genoeg tijd om te sporten en gaat het niet ten koste van de rest van je leven. In dit artikel staan vijf bruikbare tips.

Investeer in spullen voor thuis

Ondanks dat de sportschool in de buurt is, is het soms best een opgave om ernaar toe te gaan. Je moet je tas inpakken, de benenwagen, fiets of auto pakken en je daar nog omkleden. Kijk, veel tijd kost het niet, maar het is wel een moeite om dit na een werkdag te doen. En dan komt de gedachte op dat je ‘morgen ook wel kunt sporten’. Dit doemscenario is dus niet meer nodig. Door te investeren in apparaten en spullen, kun je gewoon thuis sporten. Bedrijven zoals NRG Fitness hebben een groot assortiment, waardoor je jouw woning of werkkamer zowat tot een sportschool kunt ombouwen.

Neem ook tijd om te relaxen

Sporten betekent niet alleen dat er keihard getraind moet worden. Ontspannen is ook belangrijk. Tijdens het relaxen herstelt je lichaam van de inspanningen en komt je geest tot rust. Deze twee vliegen in een klap sla je door een massagestoel te kopen. Een goede stoel geeft je verschillende massages, waardoor je je nog fitter gaat voelen.

Neem ook tijd om te relaxen

Maak in het weekend een schema

Een sportschema klinkt als iets voor professionele atleten. Het klopt inderdaad dat zij een trainingsschema hebben. Ook voor jou is een schema een goed idee. Dit schema is niet alleen een leidraad om jouw conditie en spierkracht te laten toenemen. Het is ook een prima stok achter de deur. Als je schema je voorschrijft om te gaan trainen, is de kans een stuk groter dat je gaat sporten. Een extra voordeel van een schema is dat het sporten eenvoudiger te plannen is.

Stel jezelf een doel

Het is een stuk makkelijker sporten als je een doel voor ogen hebt. Zonder doel ga je jezelf snel afvragen waar je het eigenlijk voor doet. Door naar een doel toe te werken, houd je de motivatie om bezig te blijven en is het ook makkelijker om te plannen. Het doel kan van alles zijn, zoals de marathon van Rotterdam, het verlies van 10 kilo lichaamsgewicht of een belangrijke wedstrijd. Hier ben je uiteraard helemaal vrij in.

Less is more

Dat je weinig tijd hebt om te sporten, betekent niet dat je niet aan je conditie en spierkracht kunt werken. In 20 minuten kun je een zeer effectieve workout doen. De HIIT-training, High Intensity Interval Training, is ideaal voor mensen voor wie tijd een vijand is. Je kunt deze training makkelijk twee of drie keer per week doen. Combineer dit met twee keer per week een half uur hardlopen of wandelen en je bent goed bezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here