Afvallen zonder sporten pak je zo aan. 5 tips

0
521

Wie wilt dat nou niet, afvallen zonder sporten? Zonder er überhaupt fysiek iets voor hoeven te doen. De hele dag weinig beweging hebben en tegelijkertijd toch tientallen kilo’s kwijt raken. Is dit realistisch of een utopie? Het is realistisch. Afvallen zonder sporten kan dus echt! Natuurlijk gaat dat niet zomaar. Je moet er wel iets voor doen, maar wat lever je daarvoor in? Dat gaan we in dit artikel voor je uitleggen. We geven 5 tips.

Voeding is de truc

  • Let op. Resultaten kunnen per persoon verschillen. Afhankelijkheid van het gewicht, leeftijd etc.

De truc zit hem in voeding. Er wordt al jaren gezegd dat afvallen en sporten onafscheidelijk van elkaar zijn maar is dat ook echt zo? Nee, als je goed omgaat met je voeding is sporten dus niet nodig om af te vallen.

In 5 tips vertellen we jou wat je kan doen om kilo’s kwijt te raken door middel van je voeding aan te passen

1. Drink water

Water zorgt er niet alleen voor dat je dorst gelest wordt maar ook dat je honger gevoel daalt. Een leuke tip die je kan uitproberen is om 0,5L water te drinken voordat je aan je maaltijd begint. Je zal dan zien dat je minder eet omdat je eerder voldaan bent. Daarnaast zorgt het ervoor dat je eten sneller en beter wordt verteerd. Hou er wel rekening mee dat een mens genoeg heeft aan 1,5 liter tot 2 liter water per dag. Bij hoge inspanningen of bepaalde weersomstandigheden kan dit uiteraard iets meer zijn. Een teveel aan water kan schadelijk zijn voor je lichaam.

2. Maak sapjes en smoothies

Iedereen heeft wel eens een periode gehad dat we de blender of sapcentrifuge de uitvinding van de eeuw vonden. Vaak zakt dit weer af en binnen de kortste keren halen we onze sapjes (inclusief suiker) weer in de supermarkt omdat dat gewoonweg makkelijker is.

Toch is het een aanrader om de moeite te nemen om je hier iets meer in te verdiepen.

Sapjes en smoothies zijn namelijk zeer geschikte vervangers voor snacks of de kleine maaltijden. Daarnaast is het gezond en kan je er met de juiste groente en fruit combinatie ervoor zorgen dat je geen trek meer hebt in zoetigheid. Benieuwd welke combinatie dat is? Kijk dan eens in het boekje “125 groene smoothies”.

3. Bereid je eigen voeding

Hiermee bedoelen we natuurlijk niet dat je partner dit niet zou mogen doen maar dat je het niet kant en klaar in de supermarkt haalt of laat thuisbezorgen. Wanneer je het zelf bereid bepaal je zelf wat er wel en wat er niet in gaat. Alles wat je buiten de deur haalt of besteld kan je zelf maken maar dan gezonder. In het boek “Afslank receptenbijbel” vind je overheerlijke en makkelijke recepten die gecreëerd zijn met het doel om af te vallen.

 

4. Eet rauwe snacks

Onder rauwe snacks verstaan we fruit en groeten zonder dat dit gebakken of bereid is met suikers. Ook (ongezouten) noten lenen zich hier goed voor. Neem dit in plaats van de snacks die je doorgaans eet. Zo kan je in plaats van dat ene koekje, ook een handje noten pakken. Snacken is namelijk niets meer dan een honger gevoel. Je lichaam heeft zin in eten met soms een voorkeur voor zoet of zout. Dit kan prima vervult worden door groenten, fruit en noten.

5.Vermijd suikers

Minder tot geen suiker eten om af te vallen is waarschijnlijk niet nieuw voor je. Hou er rekening mee dat er veel verborgen suiker in eten zit waarbij je het niet verwacht. Had je bijvoorbeeld verwacht dat er 44 klontjes suiker zit in een fles tomaten ketchup? Zeker wanneer je niet sport om af te vallen is suiker een boosdoener waardoor je sneller zal aankomen dan afvallen.

Kan ik jou uitdagen om 20 dagen suikervrij door het leven te gaan? Klik dan hier.