Zo ga je supergezond de lente in

0
47

Oooooh eindelijk is het einde van de winter in zicht. Dit wordt jouw lente en zomer! Alles is weer open en er liggen flink wat feestjes en gezelligheid in het verschiet. Als er iets is wat je niet wilt is het wel ziek worden, want je wil natuurlijk niets missen! Gelukkig zijn er genoeg manieren om gezond te blijven, naast natuurlijk goed eten en veel bewegen. We zetten wat gezondheidsboosters voor je op een rij zodat je supergezond de lente kunt verwelkomen.

Gember

Gember is niet alleen heel lekker, het heeft ook een positief effect op de spijsvertering. Het kan namelijk je maag- en darmslijmvlies beschermen en ervoor zorgen dat je lichaam meer vitaminen en mineralen kan opnemen. Je kunt een stuk gember kopen om delen ervan te verwerken in je maaltijd of er thee van te zetten, maar je kunt ook elke dag een gembershot nemen. Zo’n shotje is een gezonde aanvulling op je normale voedingspatroon en bovendien lekker makkelijk en snel.

Dutjes

Om je lichaam gezond te houden heeft het genoeg rust nodig. Maar vaak komen we niet aan het benodigde aantal slaapuren toe, doordat we onnodig lang op onze telefoon zitten, net iets te lang netflixen of te vroeg wakker worden omdat er een baby huilt, hond voor de deur zit, file staat – vul hier zelf een reden in. Daarom is het belangrijk om af en toe even een dutje te doen. Zo’n middagdutje, of schoonheidsslaapje zoals men het ook wel noemt, hoeft helemaal niet lang te duren, maar kan je net even dat extra beetje energie geven wat je nodig hebt op een drukke dag.

Reiniging

Douche je ‘s ochtends om je lichaam schoon te houden? Een sapkuur is eigenlijk precies hetzelfde, maar dan voor de binnenkant van je lijf. Door te detoxen met een sapkuur zorg je ervoor dat giftige stoffen uit je lijf gaan en je hele lichaam gereset kan worden. Er zijn sapkuren van 1 dag maar ook voor, 3, 5 en 7 dagen. Het is dus geen dieet waar je weken aan vast zit, maar een lekkere manier om je gezondheid eens even een flinke boost te geven.

Groenten bij de lunch

Groenten bij de lunch

Dat je veel groenten en fruit moet eten om gezond te zijn wist je natuurlijk wel, maar misschien vind het het moeilijk om elke dag de juiste hoeveelheid binnen te krijgen. Misschien kun je dan beginnen met het eten van groenten bij de lunch. Want wie zegt dat je groenten alleen bij het avondeten moet eten? Een avocado- of tomatensalade zijn ook heel lekker om in de middagpauze te verorberen. En natuurlijk hoeft het een het ander niet uit te sluiten; ook bij het avondeten kun je lekker veel groenten eten, want teveel groenten eten bestaat eigenlijk niet.

Een leuke gast om uit te nodigen

Je ziet dat er niet veel voor nodig is om je lijf een extraatje te geven. Als je lekker in je vel zit voel je je mentaal ook een stuk fitter en dat is goed voor je humeur. Je bent daardoor niet alleen blij met jezelf, maar ook een graag geziene gast op alle feestjes die eraan komen. Laat de lente maar beginnen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here