Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een sauna?

0
76

Een bezoekje aan de sauna of een eigen sauna thuis laten installeren als ultieme manier om helemaal tot rust te komen en te ontspannen, steeds meer mensen maken dankbaar gebruik van de mogelijkheden die vandaag beschikbaar zijn. Naast het ontspannende effect, wat vast en zeker belangrijk is, biedt de sauna ook nog tal van andere voordelen die veel minder gekend zijn. De infrarood sauna is goed voor lichaam en geest.

De belangrijkste kenmerken van een infrarood sauna

Een infrarood sauna zorgt voor een opwarming van het lichaam door middel van stralers en dus niet, zoals bij de klassieke Finse sauna door warme lucht. De cabine warmt door de straling op tot ongeveer 60 graden en is voor zowat iedereen makkelijk te verdragen en aangenaam om in te vertoeven. Een eenvoudige aansluiting op het stopcontact volstaat om te genieten van de weldaad, er zijn dus geen externe kachels meer nodig.

De voordelen van een infrarood sauna

Ontspannen en even alles om je heen vergeten, dat is vaak het doel van een saunabeurt, wat in een druk en hectisch leven uiteraard meer dan welkom is. Dat het daar bovenop nog eens verschillende andere lichamelijke voordelen oplevert, maakt het helemaal de moeite waard.

Pijn verlichtend

Wetenschappelijk onderzoek heeft intussen ion voldoende mate aangetoond dat warmte een pijn verlichtend effect heeft. Omdat die pijnverlichting op een volledig natuurlijke manier kan gebeuren, is dit uiteraard een betere keuze dan pijnbestrijding door middel van medicatie. Mensen met reuma bijvoorbeeld zullen een grote verlichting voelen na een sauna beurt.

Bloeddruk verlagend

Mensen die geregeld genieten van de sauna hebben een beduidend lagere bloeddruk, wat tal van gezondheidsvoordelen oplevert. Een (te) hoge bloeddruk verhoogt de kans op hart- en vaatziektes en vormt dus een ernstig risico voor de gezondheid van eenieder.

Bloeddruk verlagend

Betere bloeddoorstroming

Een goede bloeddoorstroming is een ander voordeel die de infrarood sauna te bieden heeft. De bloedsomloop zorgt ervoor dat de hersenen en de organen voorzien worden van voldoende zuurstof en dus goed kunnen functioneren. De warmte van de infraroodstralen bevorderen de bloeddoorstroming aanzienlijk.

Zuivering van de huid en het lichaam

De huid, en bij uitbreiding het hele lichaam, ondervinden ontgiftende en zuiverende effecten van een regelmatige sauna beurt. Door het zweten, worden de overtollige afvalstoffen die in ieder lichaam aanwezig zijn op een natuurlijke manier afgevoerd, wat alleen maar goed nieuws is. Bovendien zullen wonden en littekens sneller genezen en minder zichtbaar zijn en kan het helpen bij het verminderen van cellulitis. Een leuke manier om goed voor lichaam en huid te zorgen.

Een infrarood sauna thuis installeren

Om maximaal voordeel te halen uit de deugddoende straling van de infraroodstralen, zijn verschillende cabines voor thuisinstallatie op de markt verkrijgbaar. Er is amper plaats voor nodig, er moet geen externe kachel aangekocht en geïnstalleerd worden en een eenvoudig stopcontact volstaat om te beginnen met genieten. Rust, ontspanning en gezondheidsvoordelen worden al merkbaar na enkele sessies en de resultaten verbeteren er alleen maar op bij regelmatig gebruik. Er zijn minder leuke manieren om aan je gezondheid te werken die bovendien een pak meer geld kosten dan de eenmalige investering een infraroodcabine.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here