In veel gevallen is gezond eten makkelijker gezegd dan gedaan. Want een gezonde maaltijd ziet er in Nederlandse ogen toch vaak uit als groenten, vlees en aardappelen. Helemaal prima natuurlijk zo op zijn tijd, maar dit is toch niet direct waar het gezond eten om draait. Met deze handige tips heb jij in no-time iedere avond een gezonde maaltijd op tafel staan: zonder er al te veel gekke kunstjes voor uit te hoeven halen!

  1. Goed met groenten

Groenten zijn misschien wel de meest belangrijke ingrediënten van een gezonde maaltijd. Zelfs een maaltijd die enkel en alleen uit groenten bestaat, geeft je zo ontzettend veel goeds dat je er uren mee vooruit kunt. En dan hebben we het niet over je standaard champignons en uitjes bij het frietje: go all the way! Haal een diversiteit aan groenten in huis en zet iedere avond weer een andere groenten variant op tafel. Een combinatie van worteltjes en boontjes, een lekkere verse groentesoep, een champignonsausje bij de kipfilet of een lekkere mix van lente uitjes, maïs en erwtjes. Het mag allemaal. Hoe meer groenten, hoe beter.

  1. Vervang vlees

Hoewel vlees veel gezonde eigenschappen bevat, kunnen deze eigenschappen veelal opgevangen worden door andere gerechten en ingrediënten. Nu hoef je natuurlijk niet direct tofu in huis te halen, maar het vlees mag echt wel eens vervangen worden. Kies bijvoorbeeld in plaats van een biefstuk, eens voor een lekker stukje witvis. Of maak een lasagne met champignons en aubergine in plaats van met gehakt.

  1. Eet veel vis

Vis is dan ook een stuk beter voor ons lijf dan dat vlees is. Vooral witvis heeft ontzettend veel goede vitaminen en mineralen die ons een stuk fitter laten voelen. Daarnaast zit het bomvol gezonde vetten en Omega-3, wat weer erg goed is voor de weerstand.

  1. Haal een receptenboek

Je hoeft echt geen Jamie Oliver in de keuken te halen, maar een simpel receptenboek kan je wel de inspiratie geven die je af en toe nodig hebt. Haal een leuk, simpel receptenboekje in huis met allerlei gezonde recepten die je binnen een kleine 20 minuutjes op tafel hebt staan. Leuk, en de ideale manier om gevarieerd te eten.

  1. Eet gevarieerd

En dat is dan ook meteen de laatste tip: eet gevarieerd en doe alles met mate. Het eten van veel groenten is natuurlijk gezond, maar wanneer je wekenlang alleen maar groenten eet kan je lichaam zomaar eens iets tekort komen. Varieer dus zoveel mogelijk, en probeer vaste patronen te vermijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here