Wat is de impact van een GHB-verslaving op jouw lichaam?

0
1170

Het gebruik van GHB is de laatste jaren ontzettend hard gestegen. Het is een gevaarlijke drug die zowel thuis als in het uitgaansleven gebruikt worden. Veel mensen die GHB gebruiken raken hier na een tijdje aan verslaafd, dit is dan ook het grootste gevaar van GHB. Wanneer je een GHB verslaving hebt kun je hier heel moeilijk vanaf komen. Je zult hiervoor professionele hulp nodig hebben.

Effecten van GHB

In tegenstelling tot alcohol en veel andere soorten drugs heb je bij GHB geen last van een kater. Ook werkt GHB niet zo lang, vaak is dit na 2 uurtjes alweer uitgewerkt. Als je het effect wilt behouden zul je moeten bijnemen. Dit is waar het in veel gevallen fout gaat, het doseren van GHB is namelijk erg lastig. Wanneer je GHB gebruikt voelt je lichaam ontspannen. Veel mensen vergelijken het met aangeschoten zijn. Hier komt bij dat je remming verliest. Daarnaast kan het een verliefd en opgewekt gevoel veroorzaken. Veel mensen krijgen na het gebruik zin in seks, GHB wordt in ernstige gevallen daarom ook gezien en gebruikt als rape drug.

Risico’s op korte termijn

Verslaving GHB

Net als bij andere drugs kun je de standaard negatieve effecten ervaren zoals misselijkheid, vergeetachtigheid etc. Wat veel gevaarlijker is bij GHB is dat veel mensen out gaan van de drugs. Dit komt omdat het zo moeilijk te doseren is. De hoeveelheid die je moet gebruiken om je prettig te voelen en de hoeveelheid van out gaan ligt erg dicht bij elkaar. Dit is dan ook het grootste risico wanneer je GHB gebruikt. Je kunt in coma raken en je ademhaling kan verstoord worden. Vooral wanneer je GHB gebruikt met andere middelen worden de risico’s groter. De combinatie met alcohol gaat bij 9 van de 10 gevallen fout, doe dit dus nooit.

Risico’s op lange termijn

Naast dat het gebruik van GHB op korte termijn erg gevaarlijk is heeft het ook veel risico’s voor de lange termijn. Een groot risico van GHB is dat het zo ontzettend verslavend is. Hierdoor ga je steeds meer en vaker gebruiken wat weer slecht is voor je lichaam. Over de risico’s op lange termijn is niet heel veel bekend. Wel is overduidelijk dat het ontzettend slecht is voor je lichaam. Mensen die al lange tijd verslaafd zijn aan GHB hebben vaak lelijk vlekken in het gezicht en zijn erg onrustig.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here