Ben je eindelijk zo ver gekomen en heb je besloten te stoppen met roken? Dan is wat hulp natuurlijk erg fijn. Zeker wanneer je al langer rookt kan het ontzettend lastig zijn om te stoppen. Niet alleen de lichamelijke, maar ook de mentale verslaving laat zich niet zomaar aan de kant schuiven. We geven je dan ook graag een aantal handige tips die je kunnen helpen stoppen met roken.

1. Hypnose

Zijn nicotinepleisters en andere vervangers niet voldoende om je te laten stoppen met roken? Dan is een hypnose misschien wel de tool die je zoekt. Veel cliënten van Hypnosezorg.nl zeggen na één sessie al geen behoefte aan een sigaret meer te hebben. Met hypnose wordt namelijk ook de psychologische – in veel gevallen de meest heftige – verslaving aangepakt. En dat maakt het stoppen met roken ineens een stuk makkelijker.

2. Champix

Een van de meest bekende medicijnen tegen rookverslaving is Champix. Het bestanddeel ‘varenicline’ maakt Champix het eerste nicotinevrije medicijnen dat speciaal ontwikkelt is om te stoppen met roken; en wordt sinds 2009 dan ook erkend als hulpmiddel tegen deze verslaving. Champix vermindert de trek in een sigaret, en helpt je op deze manier de verslaving tegen te gaan.

3. Kruidencapsules

Waar Champix een chemisch hulpmiddel is, zijn er ook verschillende kruidencapsules beschikbaar die je helpen stoppen met roken. Deze kruidencapsules zijn natuurlijk en hebben al verschillende rokers geholpen met hun verslaving. Net als Champix verminderen ook deze kruidencapsules de trek in een sigaret; wat het stoppen met roken een stuk makkelijker maakt.

4. Lasertherapie

Een andere succesvolle manier om te stoppen met roken is lasertherapie: een moderne vorm van acupunctuur. Er worden geen naalden, maar een pijnloze laser gebruikt om bepaalde gebieden aan te ‘stippen’. Het resultaat? Geen behoefte meer aan een sigaret!

5. De e-sigaret

E sigaret

Gezien de e-sigaret minder schadelijk is dan het ‘normale’ roken, kan dit als hulpmiddel ingezet worden om de sigaret aan de kant te schuiven. De e-sigaret geeft je de mogelijkheid de hoeveelheid nicotine in je vaper af te bouwen, en zo langzaam maar zeker helemaal te stoppen.

6. Acupunctuur

Ook acupunctuur wordt regelmatig ingezet als hulpmiddel om te stoppen met roken. De naaldjes worden op specifieke plaatsen in je huid geplaatst, waardoor de behoefte aan een sigaret drastisch minder wordt.

7. Pleisters, kauwgom of tabletten

Dan zijn er ook de ‘normale’ hulpmiddelen nog die gewoon bij de drogist te halen zijn. Verschillende merken bieden je nicotinevervangers aan in de vorm van pleisters, kauwgom of tabletten. Hierdoor krijg je toch een kleine hoeveelheid nicotine binnen en blijft de behoefte aan een sigaret langer weg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here