Je bent hard aan het werk om gezonder te leven. Je sport regelmatig, wilt er graag een paar kilo’s vanaf, en probeert zoveel mogelijk in beweging te blijven. Maar hoe hard je ook werkt, de resultaten blijven maar tegenvallen. Je huid wordt maar niet gezonder en stralender, of die kilo’s op je heupen willen er maar niet vanaf. Je conditie blijft slecht, of je spieren blijven iedere keer weer verzuren zodra je aan het sporten gaat. Stuk voor stuk frustraties die het af en toe erg lastig kunnen maken om gemotiveerd aan een gezonder leven te blijven werken. Om je net die extra boost zelfvertrouwen te geven om er toch voor te gaan, hebben we een aantal stukjes motivatie voor je verzameld. Zit je dus even in de put, en kun je het licht aan het einde van de tunnel maar moeilijk zien? Lees dan gewoon even lekker door dit artikel heen.

  1. Schrijf het eens op

Er is een reden waarom jij het besluit hebt genomen om deze stap te nemen, en een gezonder leven voor jezelf in te richten. Ga eens even lekker terug naar dat moment. Hoe voelde je jezelf, en wat motiveerde je om eindelijk eens een verandering aan te brengen? Schrijf al je gevoelens en gedachten van dat moment op, en kijk eens terug naar wat je inmiddels allemaal al bereikt hebt. Toch meer dan je misschien wel dacht, niet?!

  1. Hier ga je heen!

Als je weer eens met teleurgestelde blik naar je spiegelbeeld staat te kijken, draai dan eens heel snel om! De focus ligt namelijk niet op het verleden, of op het nu: maar op de toekomst. Kijk niet naar alles wat je (nog) niet bereikt hebt, maar visualiseer jezelf hoe jij erover x periode uit zal komen te zien, en hoe je leven zich vormgegeven heeft. Voel jezelf hoe jij je op dat moment voelt, hoe gelukkig je bent en hoe aangenaam dat spiegelbeeld is. Houd die gedachte vast, en ga ervoor!

  1. Ben niet bang om te falen

Wat je ook doet, je zult nooit falen. En dat durven we met alle zekerheid te zeggen. Wanneer jij denkt dat je faalt, is er namelijk helemaal niets aan de hand. Je faalt niet, maar je leert iets nieuws waardoor je in de toekomst precies weet hoe je het doel voor ogen wel bereikt. Zoals Michael Jordan ooit zei: ‘I’ve failed over and over again in my life, and that’s why I succeed.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here