Gezond eten willen we allemaal wel, maar na een drukke dag op het werk is het soms lastig om weer een gezonde, gevarieerde maaltijd op tafel te toveren. De paar uurtjes vrije tijd die je ‘s avonds hebt worden vaak liever besteedt aan het samenzijn met vrienden en familie, of gewoon even lekker ontspannen. Maar hoe zorg je er dan voor dat je toch gezond eet, en niet iedere keer maar een pizza in de oven gooit? Met deze handige tips tover jij iedere avond weer binnen een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel.

  1. Bestel een groentebox

Het gevarieerd koken met groenten kan af en toe wat lastig zijn, en je eindigt al snel weer met dezelfde bijgerechten. Een handige manier om dit inspiratie probleem om te lossen, is het bestellen van een groentebox. Deze handige dozen zitten gevuld met allerlei seizoensgroenten, en worden iedere week thuis bezorgd. Niet alleen heb je zo iedere keer weer nieuwe ingrediënten om uit te kiezen, je kunt ook nog eens lekker biologisch kopen. De meeste groenten boxen zijn namelijk allemaal biologisch, en hierdoor meteen een stuk gezonder.

  1. Koop biologisch

Is een groentebox net iets teveel van het goede, maar wil je wel gezond eten? Vervang dan de ‘standaard’ aankopen met een biologische variant. Deze ingrediënten zijn een stuk gezonder, en komen veelal gewoon uit de bodem. Zo weet je wat je eet, en waar jouw maaltijd ‘s avonds vandaan komt. Een biologische tomatensoep smaakt toch net anders.

  1. Varieer met je ingrediënten

Heb je een aantal recepten die je regelmatig gebruikt om iets lekkers op tafel te toveren? Probeer dan eens wat te variëren met de ingrediënten in het recept. Waar je een bepaald gerecht normaal met boontjes en worteltjes serveert, kun je er bijvoorbeeld eens voor kiezen om champignons, uitjes en knoflook te gebruiken. Zo heb je een totaal ander gerecht, maar toch het bekende recept.

  1. Vervang vlees

Een andere leuke manier om te variëren is door vlees te vervangen door groenten of vis. Een typisch vleesgerecht als lasagne bolognese is bijvoorbeeld ook hartstikke lekker met paddenstoelen gehakt, aubergines of zelfs met plakjes wortel. Zo krijgt een standaard recept ineens een heel andere input, en krijg je ook nog eens wat extra vitaminen binnen. Hetzelfde kun je natuurlijk doen met een lekker stukje vis: een stuk gezonder en bomvol goede vetten. Een lekker stukje zalm is ook wel eens fijn in plaats van een grote steak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here