Candida? Deze tips gaan je helpen

0
1153

Ons lichaam heeft vele bacteriën en gisteren, die heb je namelijk nodig om te leven. De gist Candida Albians leeft bij iedereen in de darm, mond en onder de huid, echter gaat een overgroei gepaard met enorm veel gezondheidsklachten. Deze klachten variëren enorm en zijn heel uiteenlopend, maar één ding is zeker: ze zijn niet prettig om te hebben. Heb jij ook een Candida-overgroei? Dan is het van belang dat je je immuunsysteem omhoog krikt, zodat dit zo snel mogelijk weer in balans is. Lees in deze tips hoe jij hier zo snel mogelijk voor gaat zorgen!

Overgroei

Een Candida-overgroei heeft verschillende oorzaken. Een paar bekende zijn antibioticagebruik, suikers, alcohol, slechte e-nummers en stress. Klachten verschillen van jeuk, witte vloei, terugkerende blaasontstekingen, spijsverteringsproblemen, gewrichtspijn, erge vermoeidheid, gewichtstoename, spruw en slechte concentratie. Dit zijn slechts een greep uit de vele klachten die je kunt hebben. Als je dus een paar van de symptomen hebt, moet je dus zeker hieraan denken. Je huisarts kan dit verder voor je bepalen of het Candida-overgroei is of niet. Het komt vaak voor, dus je bent zeker niet de enige.

Oorzaak

Als je weet dat je een overgroei hebt, wat kan je dan het beste doen? De huisarts zal je wat medicatie meegeven, echter is dit niet voldoende. Dit remt wat gistcellen van de candida, echter komt de overgroei net zo hard weer terug als je stopt met deze medicatie.

Je kan beter kijken naar de oorzaak van je overgroei en deze aanpakken. Heb je bijvoorbeeld veel kuren antibiotica gehad, dan helpt probiotica hier weer bij om goede bacteriën aan te vullen in de darmflora. Eet je veel suikers? Dan is het verstandig eens een Candida-dieet te volgen, en alle suikers te schrappen uit je eetpatroon. De Candida schreeuwt namelijk om suiker, dus dit mag je absoluut niet eten.

Supplementen

De weg naar genezing kan lang duren als je echt een fikse overgroei hebt. Dit kan namelijk jaren woekeren, zonder dat er aan het licht komt dat je een teveel hebt van de gist. Echter, hoe eerder je begint hoe beter.

Heb je een overgroei? Dan zijn deze supplementen zeker aan te raden!

1. Oregano

Oregano bevat extracten die sterk geconcentreerd zijn en effectief zijn bij de bestrijding van schimmelinfecties en wildgroei van Candida. Vooral wilde biologische oregano-olie heeft een heel krachtige werking. Gebruik dit niet te lang, want oregano doodt alle bacteriën en schimmels. En een evenwicht is wat je nodig hebt en daarvoor heb je bacteriën en schimmels nodig om dat te bereiken. Alleen kort gebruiken bij echt heftige Candida-overgroei dus!

2. Vitamine D

Een tekort aan vitamine D zorgt voor een verzwakt immuunsysteem, en dat zorgt weer voor dat je lichaam geen balans heeft in gisten en bacteriën. Zorg dat je vitamine D op peil is, dan kan je lichaam een kleine Candida ook zelf opruimen. Veel Nederlanders hebben een tekort, dus zeker in de wintermaanden aan te raden om dit bij te nemen!

3. Knoflook

Een heel bekend remedie bij Candida is knoflook. Knoflook is niet alleen heerlijk om te eten, maar het doodt ook bacteriën en schimmels! Het werkt als een natuurlijk antibioticum en Candida kan simpelweg niet overleven als je veel knoflook gebruikt. Supplementen zijn aan te raden, want wij denken niet dat je een paar rauwe tenen knoflook per dag wil eten!

4. Probiotica

Al eerder gezegd in dit artikel: probiotica. Als je een kuur antibiotica hebt gehad, zeker voor een langere tijd, dan heb je grote kans dat er veel goede bacteriën zijn gedood. Een antibioticum doodt namelijk niet alleen de slechte bacteriën, ook de goede. Hierdoor krijgen gisten een kans om te woekeren, waaronder de Candida. Neem bij elke antibiotica kuur dan ook een probiotica-kuur! Deze goede bacteriën zorgen weer voor een gezonde darmflora.

5. Vitamine C

Vitamine C boost onwijs je immuunsyseem op. Reeds eerder gezegd heb je een gezond immuunsysteem nodig als je op langere termijn de Candida in toom wil houden. Een vitamine C supplement slikken op dagelijkse basis is dus zeker aan te raden.

6. Magnesium/calcium

Magnesium en calcium reduceren je stresslevels en calcium. In de strijd tegen Candida zijn deze mineralen daarom onmisbaar, want in een lichaam vol met stress wint de schimmel vrijwel altijd. Dus voor een ontspannen en sterk lichaam, zonder Candida-overgroei, slik magnesium en calcium.

7. Grapefruitzaad

Tot slot: grapefruitzaad. Dit is een anti-schimmel supplement. Grapefruitzaad zorgt ervoor dat de groei van schimmel wordt tegengegaan, maar ook voor het elimineren van de Candida. Het extract van grapefruit kan ook gesmeerd worden op de huid bij Candida. Dit zal ook de schimmel doden.

Dit waren ze. Zorg dus tijdens een fikse Candida-infectie dat je dus weinig stress hebt, je immuunsysteem omhoog krikt, op je voeding let, geen alcohol neemt en supplementen bijneemt. Hierdoor zal de gist zeker geen kans meer krijgen om te woekeren!

Heb je nog aanvullende tips? Laat ze dan achter in de comments hieronder!

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here