Welke alcohol heeft de minste calorieën?

0
984

Een gezellige middag op het terras, een spelavond met familie en vrienden of gewoon een avondje in de club; een alcoholische versnapering op zijn tijd kan helemaal geen kwaad. Maar wanneer we wekelijks liters bier drinken, komen de kilo’s er toch snel aan. Behalve het feit dat het verstandig is om gematigd te drinken, is het ook geen slecht idee om wat op de calorieën te letten. Onderstaande alcoholische dranken bevatten de minste calorieën; kun je verantwoord en toch nog enigszins gezond genieten!

1. Champagne

Op nummer 1 staat champagne. Deze alcoholische versnapering heeft de minste calorieën. Het heeft maar 77 calorieën per glas. Niet alleen is een goede champagne erg lekker, het is dus ook nog niet eens zo heel ongezond. De bubbels in de champagne maken het ook lastig om het snel te drinken, waardoor je er gemakkelijker en langer van kan genieten. Daarnaast is een fles goede champagne zo duur, dat je waarschijnlijk niet al te veel drinkt!

2. Rum en whiskey

Niet iedereen houdt ervan, maar een glaasje rum of een lekkere Schotse whiskey bevatten niet al te veel calorieën. Daarnaast is whiskey een drankje waar rustig van genoten mag worden. Meer dan een paar glaasjes zal je dus ook waarschijnlijk niet drinken. Wanneer je de rum of whiskey gaat mixen wordt het calorieen aantal natuurlijk wat groter. De toevoeging van zoete, suiker volle dranken zoals cola, sprite of fanta maken ook deze dranken een ware caloriebom. Wil je dus lekker genieten van een drankje, drink je rum of whiskey dan gewoon on the rocks.

3. Vodka

Het is je misschien al wel langer bekend, maar ook vodka bevat erg weinig calorieën. Wil je de vodka toch graag mixen? Mix het dan met suiker vrije dranken of bijvoorbeeld een flesje spa rood. Zo houd je niet alleen de calorieën laag, maar gaat ook de heerlijke smaak van de vodka niet verloren. Let wel op welke vodka je drinkt, de ene vodka is de andere niet. Je kan beter iets meer geld uitgeven voor een vodka van goede kwaliteit. Je kan natuurlijk ook gewoon helemaal stoppen met drinken!

4. Gin tonic

Goed nieuws voor alle gin tonic liefhebbers! Dit heerlijke drankje staat wellicht niet op nummer 1, maar heeft ook niet al te veel calorieën. Houd wel in de gaten dat je per glas gin gemiddeld zo’n 100 calorieën drinkt; en daar zit de tonic nog niet bij inbegrepen. Voeg daar wat tonic aan toe en je zit al snel op de 150 tot 185 calorieën per glas. Maar het is nog altijd beter dan een glas wijn of een glas bier.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here