Een gezonde lunch voorkomt een middag dip!

0
998

We krijgen vaak de vraag ‘ wat is een gezonde lunch’. Om die reden zijn we dit artikel gestart. Een gezonde lunch geeft je de voldoende voedingsstoffen en energie om de rest van de middag door te komen. Heb je last van een middag-dip? Dan eet je vast nog iets met suiker. Door suiker schommelt de bloedsuikerspiegel en dat merk je aan je energie. Vervang het door gezonde producten en varieer wat je eet goed om een middag-dip te voorkomen. 

Er zijn een aantal verschillende factoren die je gevoelig maken voor een middag dip. Voeding met (teveel) suiker is daar een van. Eet daarnaast niet teveel en sla de lunch al helemaal niet over! Al heb je helemaal geen honger, probeer dan toch iets lichts te eten zoals een appel of cracker.

We geven je hieronder een aantal ideeën voor gezonde lunch recepten.

Salades

Om met een zelfgemaakte salade te beginnen. Die kun je prima meenemen naar je werk en vooral als je het daar in de koelkast kan zetten. Voeg dressing toe voor de smaak met olie, azijndressing en kruiden.

Combineer de salade met fruit en groente. Zo krijg je ook vitamines en mineralen binnen. Leg er (volkoren) brood bij voor de koolhydraten en je hebt een heerlijke gezonde lunch.

Vis

Een broodje vis is ook een voorbeeld van een gezond lunch recept. Het zorgt voor omega 3 vetten en vult de maag erg goed. Dus mocht je langs de visboer lopen, vergeet dan niet om een zalm, paling of kibbeling mee te nemen.

Vis kun je heerlijk beleggen met spelt stokbrood, komkommer en yoghurt. Probeer ook eens makreel die je met prei kunt beleggen op een warm broodje.

Crackers en rijstwafels

Ben je geen brood liefhebber? Er zijn genoeg gezonde lunch recepten zonder brood verkrijgbaar. Je hebt rijstwafels, biscuits en volkoren crackers die je gezond kunt beleggen met van alles en nog wat.

Naast een plakje 30+ kaas of ham is een gekookte ei een optie, pindakaas zonder teveel toegevoegde suikers, hummus en een gerookte zalm. Verder is een spelt en meergranen mix heerlijk dat gecombineerd kan worden met melk.

Gezonde lunch voor op je werk

Heb je de luxe om een fornuis op je werk te hebben? Maak dan een uitsmijter die je met of zonder brood kunt eten. Voeg voor de smaak tomaatjes, sla of komkommer toe. Let echter wel op de hoeveelheid zout die je over het eitje gooit. Laat het smaken!

Eet je liever paprika en aubergine? Snijd het fijn en maak er samen een paar eieren een roerbak van. Door er ook volkorenbrood of crackers bij te doen krijg je meer vulling in je maag. Een goede verzadiging.

Meeneem soep

Heb je soep over van gisteren? Neem het mee naar je werk, maar sluit het goed af zodat het niet gaat lekken. Zorg dat je dan wel gebruik mag maken van de magnetron. Koude soep is namelijk niet zo lekker.

Een bakje soep zoals met pompoen en venkel is niet alleen gezond, maar zorgt voor dat je allerlei vitamines en mineralen binnenkrijgt door de groente en peulvruchten. Gebruik hier weer niet teveel zout want een bouillonblokje zorgt daar al voor. Leg er stukjes stokbrood of brood naast de soep voor een complete maaltijd.

Soep als gezonde lunch

Er zijn allerlei verschillende gezonde soep recepten waarmee je kunt beginnen. Denk aan groente soep, aubergine soep en erwtensoep. Er zijn nog genoeg andere soorten groente waar je soep van kunt maken. Wat dacht je van wortelsoep met pastinaak?

Gun jezelf wat tijd in het weekend en maak een heerlijke soep die je als gezonde lunch kunt gebruiken! Bewaar het vervolgens in de koelkast en neem het mee in een Tupperware bakje naar je werk. Lekker handig, toch?

Gezonde lunch pakket

Eet je weleens iets uit de kantine op het werk? Dan weet je hoe ongezond en duur dat kan zijn! Stel om die reden thuis je eigen gezonde lunch pakket samen. Hierdoor kom je niet meer snel in de verleiding en je bespaart geld!

Tip: Bekijk je liever een video over een gezonde lunch? Start ‘m hier:

Heb jij ook ideeën voor een gezonde lunch? Praat mee door hieronder een reactie achter te laten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here