3x op een bewuste wijze bouwen aan een fit lichaam

0
107

Steeds meer mensen worden zich bewust van het belang van een gezonde levensstijl. Dit is niet alleen goed voor je gezondheid, maar draagt direct bij aan een fit lichaam. Nu hoef je echt geen dagen in de sportschool door te brengen om een fit lichaam te krijgen. Ook een crash dieet is nergens voor nodig. Het verkrijgen van een fit lijf is namelijk vrij simpel en er zijn vele manieren waarop je hier tijdens de drukte van de dag, gewoon aan kan werken.

1. Voeding

Weten we nog wel wat we eten? Steeds meer producten worden opgekweekt in laboratoria of besproeid met allerlei pesticiden. Door ons bewust te zijn van wat we eten kunnen we meer controle uitoefenen op de stoffen die ons lichaam binnenkrijgt. Zo zijn veel mensen al overgestapt op het eten van organische producten en dragen ook vitaminetabletten hun steentje bij. Zorg dagelijks voor gevarieerde maaltijden met gezonde producten. Je kan beter regelmatig een beetje eten, dan eens of twee keer per dag heel veel. Denk ook eens na over maaltijdvervangers gecombineerd met een vegan proteïne shake. Een proteïne shake kan gemakkelijk toegevoegd worden aan maaltijdvervangers als smoothies en kan zelfs toegevoegd worden in verschillende recepten. Zo kun je jouw lichaam binnen een handomdraai een nodige boost in vitaminen en mineralen geven.

2. Beweging

Behalve de juiste voeding is ook voldoende beweging van groot belang voor een fit lichaam. Je hoeft hier echt niet perse voor naar de sportschool; een avondwandeling kan vaak al wonderen doen. Zeker bij zittende beroepen op kantoor is het belangrijk om voldoende te bewegen. Ga er het weekend op uit voor een lange wandeling door de bossen, of ga gezellig met vrienden of familie een paar uurtjes fietsen. Zo ben je niet alleen actief in beweging maar breng je ook quality time door met dierbaren. Kom je er nu even niet aan toe om te gaan wandelen of fietsen? Loop dan een paar keer extra de trap op en af of doe dagelijks een paar setjes buikspieroefeningen: alle beetjes helpen

3. Geestelijke gezondheid

Je geestelijke gezondheid heeft invloed op je lichamelijke gesteldheid. Voel je je lekker, dan zit je vaak ook lekkerder in je vel. Een stressvol of onregelmatig leven kan zorgen voor gezondheidsklachten, pijnen en overgewicht. Ben je dus bewust van je geestelijke gesteldheid. Sta een paar keer per dag stil bij hoe je jezelf nu eigenlijk voelt en ben je bewust van de invloeden die dit kan hebben op je lichaam. Negativiteit is nooit gezond! Overweeg eventueel een meditatie cursus of volg yoga lessen om lekker bewust bezig te zijn.