8 voordelen van de overgang (die je nooit hoort)

0
91

Opvliegers, ouder worden, moodswings, opvliegers, overgewicht, acne, haaruitval, hangende borsten..het zijn allemaal klachten die vaak over de overgang worden vermeldt. Natuurlijk kunnen deze klachten zeker voorkomen tijdens de overgang, want er gebeurt van alles in het lichaam. Maar wist je dat er ook voordelen worden toegekend aan de overgang? En die voordelen zijn het zeker waard om eens te bespreken, bij dezen!

1. Niet meer ongesteld

Ja natuurlijk wordt je niet meer ongesteld tijdens de overgang, maar sta je hier wel goed bij stil? Naast alle comfort die dit bied, zoals nooit meer gehannes met tampons of maandverband, geen hoofdpijn, niet meer doorlekken geen buikkrampen is het ook een voordeel voor je lichaam. Het kost het lichaam namelijk erg veel energie om iedere maand een ongesteld te zijn. Het is letterlijk een hele cyclus en niet meer ongesteld zijn is niet alleen voor jou geestelijk heel fijn maar voor je lichaam ook.

Daarnaast scheelt dit ook bakken met geld. Denk eens aan hoeveel geld je overhoudt, omdat je nooit meer tampons of maandverband hoeft te kopen en wat je hier allemaal van kan kopen. Win-win!

2. Nieuwe kansen

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here