Tips om een stressvrij huishouden te creëren

0
165

Als je een lijst moet maken met dingen die bij een gezond leven horen, komt stress hier waarschijnlijk niet op voor. Logisch, want de meeste mensen zullen stess juist willen vermijden. Maar hoe doe je dat als je een huishouden moet runnen, een baan hebt, mogelijk voor kinderen zorgt, wilt sporten en natuurlijk af en toe met je partner of vrienden iets leuks wilt doen. Graag delen we tips met je om een stressvrij huishouden te creëren.

Zorg voor een opgeruimd huis

Als je met meerdere mensen in een huis woont, is het logisch dat er op een gegeven moment overal spullen liggen. Schoonmaken en opruimen zijn misschien niet de leukste dingen om te doen, maar ze zorgen er wel voor dat je je thuis prettig voelt en kunt relaxen. Een online drukkerij kan je helpen aan gepersonaliseerde producten om orde in de chaos te scheppen. Laat bijvoorbeeld labels met een eigen opdruk printen om de voorraadkast, het speelgoed van de kids of het bureau waaraan je thuis aan het werk bent te organiseren. Ook kun je gepersonaliseerde notitieblokjes ontwerpen. Door ´To do-lijstjes´ te maken, zorg je ervoor dat je geen dingen vergeet die moeten gebeuren en maak je je hoofd leeg. Door een overzicht te maken wat er nog in huis moet gebeuren, kun je ook makkelijk taken verdelen. Zijn er dingen die bijvoorbeeld de kinderen kunnen doen? En moet alles echt vandaag gebeuren of kan iets wachten tot morgen?

Sport regelmatig

Hoe vaak hoor je iemand zeggen dat ze geen tijd hebben om te sporten? Het antwoord zal dan vaak zijn dat je hier tijd voor moet maken. En het is zeker aan te raden om dit te doen, aangezien een half uur bewegen per dag zal helpen om je hoofd leeg te maken en te ontspannen. Maak bijvoorbeeld een wandeling met het hele gezin, pak de fiets in plaats van de auto om naar de stad te gaan of start spontaan te dansen in de woonkamer. Door bewegen met het gezin te doen zorg je gelijk voor quality time met de familie. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Eet met elkaar aan tafel zonder tv op de achtergrond

Quality time met het gezin is belangrijk, al is het met de drukke agenda´s van iedereen vaak moeilijk om dit in te plannen. Een makkelijke manier om toch even elke dag samen te zitten en te praten over hoe het gaat en wat iedereen heeft gedaan, is samen aan tafel eten. En dan natuurlijk zonder afleidingen op de achtergrond zoals een televisie die aanstaat. Op deze manier kun je zorgen met elkaar delen, taken die gedaan moeten worden verdelen en gezinsactiviteiten plannen.

Houd je uitgaven eens tegen het licht

Financiën kunnen veel stress op leveren. Zorg daarom dat je inzicht hebt in wat er binnen komt en wat er uitgaat, bijvoorbeeld aan vaste lasten en aan boodschappen. Ook is het handig om je financiën te vereenvoudigen en te kijken waar je kunt besparen. Mogelijk betaal je voor abonnementen die je niet meer gebruikt of kun je maandelijks besparen door van energieleverancier of mobiele telefoonaanbieder te wisselen. Zicht krijgen op je financiën zal zeker een stuk stress wegnemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here