Een goed begin van elke dag

0
526

De ochtendroutine. Van het opstaan en klaarmaken voor een nieuwe dag tot goed ontbijten. Er wordt gehaast of juist de tijd genomen om daadwerkelijk wakker te worden. De dag goed beginnen, zorgt ervoor dat er voldoende energie én zin is om er een fijne tijd van te maken. Een goed begin maakt het zoveel makkelijker! Daarom tips en tricks in dit artikel om de ochtendroutine extra aangenaam te maken. Start fresh!

Goed ontbijten

Op de eerste plek staat het ontbijten, omdat het niet vanzelfsprekend is dat iedereen daadwerkelijk voeding tot zich neemt in de ochtend. Dat ontbijt goed voor de gezondheid is en het brandstof vormt voor de gehele dag, is waarschijnlijk wel bekend. En toch is het eten van een ontbijt geen hogere wiskunde. Bedenk van te voren wat je echt lekker vindt, haal het in huis en leg het desnoods de dag van te voren klaar. Dol op yoghurt met muesli? Zet het kommetje alvast klaar inclusief een leeg glas ernaast met de bijbehorende multivitaminen. Dan kan de volgende ochtend (zelfs in alle haast!) toch worden genoten van een goed ontbijt. De vitamines zorgen ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt als aanvulling op de gezonde voeding. Flinndal biedt multivitaminen speciaal voor verschillende leeftijdscategorieën. Dat is handig, want zo weet je zeker dat je de aanvulling krijgt die bij jouw levensfase past.

Uitrekken na het wakker worden

Na het ontwaken is het prettig om de tijd te nemen en bij te komen. Bijvoorbeeld door uit te rekken. Dat voelt niet alleen heel erg prettig, het is ook nog eens goed voor het lichaam. Doordat het lichaam zich uitrekt, krijgen spieren en hersenen een commando om te ontwaken en de bloedsomloop komt beter op gang. Tevens worden afvalstoffen afgevoerd en het bloed brengt meer zuurstof naar verschillende delen van het lichaam toe. Daardoor voel je je een stuk energieker! Uitrekken is dus echt de moeite waard. De zintuigen en het geheugen komen in actie, je gaat beter opletten en deze bewegingen helpen je daar goed bij.

Tijd voor hygiëne

Elke ochtend tandenpoetsen is belangrijk, zodat met aandacht de tanden worden schoongemaakt. Gehaast poetsen kan een fris gevoel geven, maar daarmee wordt niet het doel bereikt; een schoon gebit. Het is beter om met zorg de plekken te poetsen om het gebit krachtig en gezond te houden. Het gezicht reinigen en een goede dagcrème aanbrengen zijn ook onderdeel van een fijne ochtendroutine. Wanneer je voor jezelf zorgt, kan je er ook beter voor anderen zijn. Zit je lekker in je vel, dan straal je dit ook uit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here