Natuurlijke toevoegingen en hun werking

0
115

Een gezonde levensstijl onderhouden kan soms een stuk makkelijker worden met het gebruik van natuurlijke toevoegingen. Niet alleen staan deze toevoegingen je bij om een gezond lijf en leven te creƫren, ze bestaan ook nog eens uit natuurlijke ingrediƫnten. Dus baat het niet, dan schaadt het niet. We nemen een aantal gezonde, praktische natuurlijke toevoegingen en hun werken met je door.

  1. Matcha

Hoewel Matcha ook nadelige eigenschappen heeft, is deze Japanse groene thee over het algemeen echt zo gezond als veel mensen denken. Het zit boordevol antioxidanten en geeft je metabolisme een directe boost. Daarnaast werkt het als een natuurlijke detox voor je lichaam en brengt het lichaam en geest weer in balans. Het is ook gewoon ontzettend makkelijk toe te voegen: gewoon in een lekker kopje thee s avonds op de bank, of vermengd in de kruiden van een gezonde maaltijd.

  1. Visolie

Nu zijn er allerlei manieren om de gezonde vetten van vissen binnen te krijgen, maar als je geen viseter bent wordt dit al snel wat lastiger. Er zijn dan ook visolie toevoegingen beschikbaar in allerlei vormen en maten. Je kan ermee koken, maar je kan ze ook in tabletvorm dagelijks innemen. Visolie zit boordevol gezonde vetten en mineralen, en geeft je natuurlijke weerstand een flinke boost.

  1. Chia zaad

Chia zaad is misschien wel een van de meest bekende superfoods, en dat is niet voor niets. Niet alleen zit het chia zaad boordevol vitaminen en mineralen die je natuurlijke weerstand een flinke boost geven, het geeft je ook direct een gevuld gevoel. Je kunt het chia zaad in iedere maaltijd toevoegen: in de ochtend muesli maar ook in de gezonde avond maaltijd. Een klein beetje chia zaad zorgt ervoor dat zelfs een kleine maaltijd je voor de komende uren een gevuld gevoel geeft.

  1. IJzer

Het is ontzettend belangrijk voor ons lichaam om voldoende ijzer binnen te krijgen. Het geeft je energie, en voorkomt onnodige vermoeidheid. Ben je vaak oververmoeid, dan kan het zomaar eens zo zijn dat je een ijzertekort hebt. Nu kun je de benodigde hoeveelheid ijzer in natuurlijke tabletten of capsules innemen, maar je kan het ook gewoon uit je voeding halen. Eet extra spinazie, vis, vlees, oesters en eieren!

  1. Kabeljauw levertraan

Van oudsher weet men al dat levertraan ontzettend positieve werkingen heeft op ons lichaam. De kabeljauw levertraan zit vol vitamine A en D2, Omega 3,4,6,7,9 en 11 en vetzuren. Zonder de synthetische vitaminen of onnatuurlijke toevoegingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here