Een bewuster en gezonder leven willen is één ding, maar het ook echt bereiken is wat anders. Hoewel het idee en de motivatie een ontzettend goed begin zijn, zorgt het stellen van doelen ervoor dat de kans dat je het ook daadwerkelijk bereikt een stuk groter wordt. Maar wat voor doelen moet je jezelf nu stellen zonder teveel druk op jezelf te leggen? Hoe houdt je jezelf aan deze doelen en hoe zorg je ervoor dat je jezelf continu weer overtreft? Met deze tips heb jij zo een lijstje met haalbare, realistische én motiverende doelen opgesteld.

  1. Begin met dromen

Probeer jezelf om te beginnen je meest wildste dromen voor te stellen. Als alles kon en mocht, en iedere wens in vervulling zou kunnen gaan: wat zou je dan wensen? Schrijf al deze onrealistische doelen op, en bewaar ze ergens waar je ze dagelijks door kan lezen. Wanneer je jezelf op deze positieve manier in het leven manifesteert, worden deze dromen namelijk een stuk sneller waarheid.

  1. Maak het realistisch

Aan de hand van je droomdoelen kun je een lijstje met realistische doelen opstellen. Is het droomdoel bijvoorbeeld het verliezen van 10 kilo in een week? Maak hier dan een realistisch doel van als in ‘over drie weken verlies ik 2 kilo per week’. Op deze manier geef je jezelf de tijd om als het ware op te warmen, en maak je het doel realistisch.

  1. Maak het haalbaar

Zorg ook dat de doelen die je stelt haalbaar zijn. Hoewel het enorm realistisch kan zijn om twee kilo per week af te vallen, wordt dit erg lastig wanneer je bijvoorbeeld net op vakantie bent en iedere dag geniet van all-inclusive restaurants. Maak de doelen naast realistisch dus ook haalbaar, en houdt het tijdsbestek (en je agenda) goed in de gaten.

  1. Koppel ze aan een stappenplan

Je kunt natuurlijk heel hard roepen dat je in 3 maanden tijd tien kilo kwijt kan zijn, maar je zult toch wel stappen moeten ondernemen om dit doel ook werkelijkheid te laten worden. Door al je doelen direct aan een realistisch stappenplan te koppelen, maak je niet alleen de doelen realistisch, maar alles ook direct haalbaar. ‘Over drie maanden wil ik tien kilo lichter zijn, en om dit te doen ga ik vanaf vandaag drie keer per week, minimaal een uur naar de sportschool’.

Welke doelen heb jij jezelf ooit gesteld, en heb je deze gehaald?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here