Wat het eten van bepaalde kruiden kan doen voor je gezondheid

0
520

Er wordt steeds meer ontdekt over de gezonde werking van de verschillende soorten kruiden en specerijen die er zijn. Het blijkt zelfs zo te zijn dat het veelvuldig gebruik van sommige kruiden chronische klachten kunnen verminderen. Je kan kruiden op verschillende manieren toepassen zoals het maken van kruidenthee, verwerken in gerechten, in bad, en bijvoorbeeld stomen met kruiden. Hieronder een lijst met kruiden die veel voordelen bieden aan een goede gezondheid.

Pepers

Pepers zorgen er in eerste instantie voor dat je gerechten lekker pittig worden. Pepers hebben een scherpe, branderige smaak. De rode peper wordt vooral in Zuid-Amerika veel toegevoegd aan gerechten. Pepers hebben van nature de werking dat je stofwisseling sneller gaat werken. Het is het stofje cisplatine wat ervoor zorgt dat je stofwisseling een tandje hoger gaat draaien.  Het grote voordeel hiervan is dat je door het veelvuldig eten van pepers je ook meer calorieën verbruikt. Ben je op dieet? Voeg dan wat vaker de rode pepers toe aan je gerechten.

Gember

Gember is te koop als kruid in een potje maar je kan het tegenwoordig ook bijna in alle supermarkten vers kopen. Gember staat bekend als een krachtige ontstekingsremmer. Vaak sluimeren er door het gehele lichaam chronische ontstekingen waarvan de oorzaak niet duidelijk is. Gember is een soort wondermiddel wat deze klachten aanpakt. De actieve stof in gember die je kan helpen bij het verminderen van deze chronische klachten is 6-Gingerol. Ook helpt gember je darmen bij het opnemen van de goede voedingsstoffen.

Lees ook: Gezond ontbijten bezorgt je een goede start

Munt

Heb je vaak last van darmkrampen? Munt heeft de geneeskracht om darmkrampen en darmgassen aanzienlijk te verminderen. Als je spijsvertering van slag is kan het dagelijks drinken van verse muntthee je helpen om hiervan af te komen. Tevens kan het gebruik van munt je ook helpen om van een slechte adem af te komen.

Basilicum

De basilicum plant ruikt en smaakt heerlijk en het zorgt ervoor dat gerecht een heerlijk intense smaakt krijgt. Basilicum is ook goed voor je gezondheid omdat het veel antioxidanten bevat zoals zeaxathine. De geneeskrachtige werking van zeaxathine is dat het je lichaam helpt om schadelijke radicalen te bestrijden. Ook helpt het eten van basilicum bij misselijkheid.

Lees ook: Zo krijg je prachtig glanzend haar!

Knoflook

Knoflook is een plant wat familie is van de ui. Al in de oudheid werd knoflook vanwege de medicinale werking gebruikt om wonden te laten genezen. Het is al eeuwenlang bekend dat knoflook een ontstekingsremmende werking heeft. Ook kan het eten van knoflook je veel voordelen op leveren en je gezondheid een boost geven. Knoflook bevat namelijk veel van het stofje allicine. Deze stof helpt een lage weerstand te voorkomen waardoor je minder snel gevat word door griep of een verkoudheid. Ook blijft je bloeddruk laag bij het veelvuldig eten van knoflook.

kruiden-gezond-knoflook

Steranijs

De kruid steranijs kan je niet zo eten. Vaak wordt deze stervormige kruid gemalen tot poeder. Zo kan de steranijs als thee gedronken worden. Steranijs heeft de kracht om je organen tegen schimmels te beschermen. Zeker als je last hebt van de candida schimmel welke vaak voorkomt in de darmen kan steranijs je helpen hiervan af te komen.

Oregano

Er bestaan wel 35 verschillende soorten oregano waarvan er 3 meest bekend zijn en welke vaak worden gebruikt in gerechten. Olie op basis van oregano is bekend vanwege de kracht om de e-colibacterie te bestrijden. Ook kun je bij spier en gewrichtsklachten oregano olie gebruiken. Masseer het op de pijnlijke plekken en je zal gelijk merken dat dit verlichting geeft op de pijnlijke plekken.

Wist jij deze dingen al? Laat het ons weten in de comments!