5 redenen waarom je vaker een wellness dagje moet inplannen!

0
148

We zien een dagje privé wellness en spa vaak als een speciale aangelegenheid. En dat is jammer! We zouden wellness en sauna namelijk standaard onderdeel van ons leven moeten maken: en de sauna toch zeker een paar keer per maand moeten bezoeken. Naast alle gezondheidsvoordelen zijn er namelijk nog meer redenen waarom je vaker een dagje wellness in zou moeten plannen. Welke dat zijn, vertellen we je natuurlijk graag!

1. Het breng balans

Een dagje in de sauna breng lichaam en geest weer even in balans; van inspanning naar ontspanning. Zo is het bijvoorbeeld ontzettend gezond om na het actieve sporten even de sauna in te duiken. Op deze manier kunnen de spieren ontspannen na het harde werk, en kom jij even lekker tot rust. Daarnaast brengt een bezoekje aan de sauna ook geestelijke balans. Het geeft je even een momentje waarop je nergens aan hoeft te denken, en gewoon lekker kunt genieten.

2. Het maakt je stressvrij

Heb je veel last van stress? Dan is het tijd om wat vaker naar de sauna te gaan of een wellness dagje in te plannen. Het is namelijk bij uitstek de ideale manier om even helemaal tot rust te komen. Zeker wanneer je leven vrij stressvol is, is het belangrijk om extra goed voor jezelf te zorgen: zowel voor je lichaam als je geest.

3. Het is goed voor huid en bloedvaten

Daarnaast zijn alle behandelingen en stoomcabines ook nog eens erg goed voor je huid en je bloedvaten. De sauna zorgt er bijvoorbeeld voor dat alle afvalstoffen in je huid via de poriën naar buiten kunnen komen. Daarnaast kun je op de juiste wellness locatie ook tal van andere behandelingen vinden die zowel de huid als doorstroming van bloed en energie stimuleren.

4. Sociaal en toch alleen

Het kan natuurlijk heerlijk zijn om af en toe een dagje alleen te genieten. Echt even lekker voor jezelf zorgen zonder rekening te hoeven houden met de wensen, gevoelens en gedachten van anderen. En waar je tijdens een wandeling in de bergen echt helemaal alleen bent, ben jij tijdens een dagje wellness toch nog omringd door anderen. Zo ben je samen, en op hetzelfde moment toch lekker alleen.

5. Het is ontzettend gezellig

Daarnaast is een dagje wellness met familie of vrienden ook gewoon ontzettend gezellig. Lekker bijpraten in het bubbelbad, even ontspannen tijdens een massage en helemaal tot rust komen in een sauna- of stoombad. Gezond en gezellig!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here