We weten inmiddels wel dat een goede nachtrust ontzettend belangrijk is. Maar wat niet iedereen weet is dat de verschillende fasen in je slaap bepalen hoeveel energie je de volgende dag hebt. Zo is de REM slaap bijvoorbeeld ontzettend belangrijk, en zal een lichte slaper minder energie hebben dan een diepe slaper. Ook het moment waarop je wakker wordt heeft invloed op je humeur en energie gedurende de dag. Er zijn allerlei mogelijke oorzaken, verschillende redenen waarom het belangrijk is om je diepe slaap te verbeteren, en ook allerlei apps die je hier een handje bij helpen. We hebben ze dan ook even voor je op een rijtje gezet.

  1. Sleepcycle

De (gratis) app sleepcycle meet je slaappatroon gedurende de nacht. Gebruik vervolgens de alarmfunctie om wakker gemaakt te worden op het beste moment gedurende je lichte slaap. In de premium (betaalde) versie van de app kun je meer interessante informatie terugvinden en jouw slaapgedrag optimaliseren. Na een week gebruik te maken van deze app zul je daadwerkelijk merken dat je makkelijker en met meer energie wakker wordt! En als je dan toch bezig bent, ga dan meteen even sim only vergelijken. Zo weet je zeker dat je altijd genoeg data hebt om die slaap app wakker te houden! Met Sim Only internet van Simyo kun je jouw databundel zo samenstellen dat je nooit tekort komt; én nooit teveel betaald!

  1. Alarm Clock Xtreme

Hoewel Alarm Clock Xtreme oorspronkelijk een wekker-app was, is deze geupdate met een super handige slaap tracking functie. Op deze manier kun je jouw slaap analyseren en in de gaten houden. Ook leuk aan deze app is het feit dat je de snooze functie op zo’n manier in kunt stellen, dat het snoozen een stuk moeilijker wordt. Wil je jouw alarm snoozen? Dan moet je eerst een wiskundige vraag oplossen voordat je daadwerkelijk verder kunt slapen. Ideaal voor degenen die de snoozefunctie iets te enthousiast gebruiken. Laten we ook niet vergeten te vermelden dat deze app (al dan inclusief advertenties) helemaal gratis is.

  1. Relax Melodies

Heb je last van slapeloosheid of slaap je vaak alleen maar licht? Dan is Relax Melodies een goede app voor je. Je kunt ontspannende geluiden kiezen en hier natuurgeluiden aan toevoegen. Je kunt de melodie helemaal naar eigen smaak aanpassen. Daarnaast kun je ook nog een mindfulness meditatie toevoegen om makkelijker in slaap te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here