Gezond eten en voldoende beweging is ontzettend belangrijk voor onze algemene fysieke gezondheid. Maar niet iedereen heeft zin in, tijd voor, of budget beschikbaar voor een fitness abonnement. Om het jezelf wat makkelijker te maken kun je ook gewoon binnen het gemak van je eigen woning een fitnessruimte inrichten. Hoe je dat doet, lees je natuurlijk hier.

1. Het vrijmaken van voldoende ruimte

Met een beetje geluk heb je misschien een lege kamer tot je beschikking. Mocht dit nu niet het geval zijn, probeer dan een hoekje in een reeds gebruikte kamer vrij te maken. Je hebt uiteindelijk namelijk niet zo gek veel ruimte nodig. Een ruimte van drie bij twee meter is meer dan voldoende om thuis fitness oefeningen te doen.

2. Het aanschaffen van materialen

Om het goed aan te pakken is het natuurlijk wel fijn om wat fitness accessoires, apparaten en materialen in huis te halen. Begin bij de basis met accessoires zoals een fitnessmat, dumbbells en andere gewichten. Wil je het direct goed aanpakken denk dan ook aan apparaten zoals een hometrainer. Zorg wel dat je de inboedelverzekering van Diks meteen even update; je inboedel is namelijk ineens in waarde gestegen!

3. Houd het overzichtelijk

Net als bij de fitness school kun je ook jouw fitnessruimte in huis overzichtelijk en makkelijk werkbaar maken. Je kunt hier leuke fitness organizers voor aanschaffen, maar ook gewoon lekker creatief aan de slag gaan met planken en kasten. Zorg ervoor dat alle fitness materialen bij elkaar opgeslagen liggen, en niet in de weg liggen tijdens de normale gang van zaken. Zo heb je alles binnen handbereik en hoef je de ruimte maar in te lopen om direct aan de slag te kunnen gaan.

4. Voldoende ventilatie

Hoewel een donkere zolderkamer op zich helemaal prima om te toveren is tot fitnessruimte, is het wel belangrijk dat de ruimte voldoende mogelijkheden tot ventilatie heeft. Iets simpels als het openzetten van een raam na een actieve workout kan ontzettend belangrijk zijn. Zo houdt je de ruimte schoon en fris en blijft het sporten plezierig.

5. De ruimte afzetten

Mocht je een hele kamer gebruiken dan kun je de deur natuurlijk makkelijk sluiten; maar niet iedereen heeft deze luxe. In het geval van een gedeelde ruimte kun je jouw fitness hoek op allerlei creatieve manieren afzetten van de rest van de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een kamerscherm, of zo’n mooie open IKEA kast waar je vervolgens al je fitness accessoires in kunt bewaren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here