Een last minute weekendje weg boeken is de ideale manier om even te ontstressen; maar dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat het je geen extra stress oplevert. Hoewel het boeken van een last minute weekendje weg natuurlijk geweldig makkelijk en snel gebeurt; moet er daarna nog van alles geregeld worden. Want wat moet er allemaal ingepakt worden, waar zijn de paspoorten ook alweer en wie past er op de huisdieren? We geven je graag een aantal handige tips om je last minute weekendje weg helemaal stress-vrij te laten verlopen!

1. Organiseer voordat je boekt

Zorg dat je voordat je op boeking overgaat alles georganiseerd hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanvragen van vakantiedagen (en hierdoor dus ook het selecteren van je reisdata), het checken van de geldigheid van je documenten, het zorgen voor budget en ga zo maar door. Organiseer jezelf net zoals je het met een zomervakantie zou doen, en ga daarna pas boeken. Zo zorg je ervoor dat je ook klaar bent voor vertrek wanneer blijkt dat je de volgende dag al op Schiphol moet zijn.

2. Vergelijk verschillende aanbieders en mogelijkheden

Boek niet zomaar de eerste de beste last-minute die je tegenkomt. Neem de tijd om de verschillende aanbieders, mogelijkheden en eindbestemmingen te vergelijken. Zo zorg je ervoor dat je zo min mogelijk budget kwijt bent en ervaar je geen stress achteraf. Kijk ook zeker even op skyscanner.nl onder de optie ‘goedkoopste maand’ en ‘alle eindbestemmingen’. Zo krijg je direct een handig overzicht van alle vluchten, data en bestemmingen die je het minste geld gaan kosten.

3. Overweeg de keuzes

Maak een selectie van een aantal last-minute vakanties, en overleg vervolgens welke optie het leukste of het beste is. Zo is een last-minute naar Griekenland misschien een beter idee dan een last-minute naar Polen: een tripje naar Griekenland heeft namelijk minder inpakwerk omhanden dan een trip naar Polen.

4. Zorg voor stand-by opties

Met het boeken van een last-minute kan het altijd zo zijn dat je reisdata ineens erg dichtbij komen. Zorg dus ook dat je de juiste mensen op stand-by hebt staan. Denk aan een oppas, een kennel voor de huisdieren of een vriendelijke buurman die de plantjes water komt geven.

5. Houd het leuk

Het boeken van een goedkope last-minute is natuurlijk hartstikke leuk en avontuurlijk, maar zorg ervoor dat je jezelf niet in allerlei bochten hoeft te wringen. Een last minute waarvoor je vier uur later op Schiphol moet zijn kan bijvoorbeeld best wat stress veroorzaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here