Houd je wel van een flinke fietstocht en is het tijd om wat kilo’s kwijt te raken voordat de zomer alweer voor de deur staat? Dan is mountainbiken de sport die je zoekt! De combinatie van mountainbiken en afvallen komt namelijk vaak voor; het is een leuke, gezonde manier om gewicht te verliezen en je hoeft er geen duur fitnessabonnement voor af te sluiten. En met de mountainbikes van Mantel haal je ook nog eens goede kwaliteit voor een lage prijs in huis. Maar wat moet je nu allemaal weten over het mountainbiken? We leggen het je graag uit.

  1. Begin bij de basis

Om te beginnen heb je natuurlijk de basis benodigdheden nodig; en dit is niet alleen een mountainbike. Zo zijn ook hardloopschoenen (of andere flexibele doch stevige sportschoenen) een echte must, is hardloopkleding zeker aan te raden (deze houdt je namelijk warm in de winter, en laat lucht door in de zomer) en kun je een aantal handige apps installeren om je vooruitgang in de gaten te houden. De voorbereiding is niet alleen handig (en belangrijk), maar ook nog eens hartstikke leuk. Niets zo fijn als de voorpret natuurlijk. Ga online vast op zoek naar leuke routes in de omgeving, en installeer de meest handige app voor jouw situatie om deze routes mooi in bij te kunnen houden.

  1. Opbouwen van je conditie

Als beginnende mountainbiker heb je natuurlijk niet de conditie die iemand met jaren ervaring heeft. Het is dan ook zeker belangrijk om rust op te bouwen. Hoewel mountainbiken ontzettend goed is voor je conditie (en ook voor je hart- en bloedvaten), kan een te snel begin voor klachten zorgen. Je lichaam moet nu eenmaal wennen aan de nieuwe vorm van bewegen. Begin bijvoorbeeld met het bouwen van je conditie met joggen, of begin gewoon met korte en niet al te veeleisende routes op de fiets. Door stap voor stap op te bouwen zorg je ervoor dat je minder snel pijn hebt aan spieren en gewrichten. Houd daarnaast ook in het achterhoofd dat het verliezen van gewicht gebeurt wanneer je een gelijkmatig en rustig tempo aanhoudt. Op deze manier verbrand je calorieën en bouw je de conditie in no-time op.

  1. Alleen of samen?

Hoewel mountainbiken natuurlijk bij uitstek geschikt is om alleen te doen, is het ook leuk een leuke activiteit om met anderen te ondernemen. Neem je partner mee, of vraag een vriend of vriendin om gezellig met je mee te gaan. Misschien zijn er leuke clubs in je omgeving waar je jezelf bij aan kunt sluiten. Het voordeel van het mountainbiken in teamverband is het feit dat je elkaar kunt motiveren om toch iedere keer weer de deur uit te gaan; ook wanneer de weersverwachting net wat minder veelbelovend is.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here