Home Algemeen Dit is waarom seks zo gezond is

Dit is waarom seks zo gezond is

0
157

Dat seks heel fijn kan zijn, hoeven we je vast niet te vertellen. Dat seks ontspant en voor een gelukkig gevoel kan zorgen wist je waarschijnlijk ook al, maar wist je ook dat seks heel erg gezond is voor je? En niet alleen seks met je partner, ook met jezelf valt hier natuurlijk onder! Lees hieronder waarom dat zo is!

Knuffelhormoon

Seks is zo ultra fijn omdat je allerlei stoffen aanmaakt. Serotonine en ook Oxytocine, dat beiden zorgt voor een gelukzalig en ontspannen gevoel. Dit knuffelhormoon wordt aangemaakt als je opgewonden raakt. Ook maakt het je erg relaxt, dus dat is meteen de reden dat veel (mannen vooral) na de seks wel toe zijn aan slaap!

Voldaan gevoel

Door seks komt ook dopamine vrij, wat je een belonend gevoel geeft. Het is hetzelfde gevoel wat koffie ons geeft. Dit zorgt dus voor dat heerlijke voldane gevoel!

Verbinding

Seks zorgt voor verbinding tussen twee mensen. Klinkt logisch, maar sta je er wel eens bij stil? Het is niet alleen lichamelijk plezier, maar er komen tal van emoties naar boven. Het ontspant en zorgt ervoor dat je even al je zorgen kan vergeten. Als je (goede) seks hebt, zal het je helpen om het nu te leven. Seks verbindt en maakt minder rusteloos. Heerlijk toch?

Natuurlijke verdoving

Door een vrijpartij wordt het hormoon noradrenaline en endorfine wordt aangemaakt. Allebei deze stoffen zijn neurotransmitters en werken als een soort natuurlijke feel good drug. Je gaat je er beter door voelen en je pijndrempel wordt verhoogd. Al je pijntjes en krampjes zullen dus snel verdwijnen. Dus geen smoes als je je niet lekker voelt, door fijne seks ga zul je je gauw beter voelen!

Fit lichaam

Als je genoeg seks hebt hoef je eigenlijk niet meer naar de sportschool. Per vrijpartij verbrandt je ongeveer 300 calorieën. Doordat je hartslag omhoog gaat en je verschillende spieren gebruikt, verbeter je de conditie en uithoudingsvermogen van je lichaam. Bovendien wordt je lichaam meer flexibel als je jezelf in allerlei bochten wringt in verschillende standjes.

Geen stress

Stress is ontzettend goed om je stresshormonen te laten dalen. Door vrijen ontspant je lichaam, wordt de verbinding dus versterkt tussen jou en je sekspartner en komen er allerlei hormonen vrij. Dankzij al deze redenen, zal jij minder gestrest door het leven gaan en de hele wereld weer aan kunnen!

Gezond prostaat

Deze is voor de mannen: regelmatige seks kan helpen om de prostaat gezond te houden. Onderzoek wijst namelijk uit dat mannen die regelmatig klaarkomen, minder kans hebben  prostaatkanker. Je moet dan wel overigens vaak ejaculeren om dit positieve effect te merken: volgens het onderzoek ongeveer 21 keer per maand.

Beter presteren op werk

Wie regelmatig seks heeft, zal het ook beter doen op de werkvloer. Dit blijkt uit een onderzoek van Oregon State University. Mensen vaak plezier maken tussen de lakens, hebben volgens de wetenschappers meer energie, zijn vrolijker en  hebben gewoon meer zin in de dag dan mensen die geen seks hebben. Dus telefoon uit, laptop dicht en doe wat je moet doen!

Goed getrainde bekkenbodemspieren

Nog meer voordelen: door seks worden de bekkenbodemspieren (bij zowel man als vrouw) getraind, die daardoor sterker worden. Een goed getrainde bekkenbodem helpt het verzakken van deze organen te voorkomen. Je bekkenbodemspieren spelen trouwens ook een belangrijke rol bij het ophouden van urine. Regelmatig seks hebben vermindert daarom ook de kans op incontinentie.

Dat seks een positieve invloed heeft op je gezondheid en je relatie is duidelijk. Een actief seksleven geeft je een fitter lichaam, heb je minder stress en versterkt je relatie. Genoeg redenen dus om regelmatig te vrijen.

Orgasmes

Ook orgasmes zijn super gezond, en dan vooral voor de geslachtsdelen. Door eenorgasme stroomt er sneller bloed naar je geslachtsdelen. Dit houdt de intieme delen soepel.

Goed voor het hart

Tot slot is seks heel goed voor je hart. Door het eerder benoemde knuffelhormoon zal je bloeddruk wat dalen en dat is goed voor het hart. Ook stroomt je bloed razendsnel bij seks (en zeker bij orgasmes!) wat de bloedvaten lekker schoon spoelt, en ook dit is goed voor het hart.

Dat seks een positieve invloed heeft op je gezondheid is wel duidelijk. Regelmatig seks hebben leidt tot minder stress, meer zin in werk, een fitter lichaam, meer ontspanning en verbondenheid. Genoeg redenen dus om regelmatig van bil te gaan.

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here