De geneeskrachtige werking van Ginkgo Biloba

0
801

Er zijn ontelbaar veel geneeskrachtige planten en bomen te vinden in onze leefomgeving. Brandnetels, paardenbloemen en de Ginkgo Biloba boom. Ginkgo biloba is een kruid dat al duizenden jaren gebruikt wordt in de traditionele Chinese geneeskunde. Het plantenextract kan een positief effect hebben op diverse gezondheidsklachten.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba is een plantenextract getrokken uit de zaden en bladeren van de Chinese ginkgoboom. Deze eeuwenoude boomsoort bestond al in het tijdperk van de dinosauriërs en een enkele boom kan duizenden jaren oud worden. Een indrukwekkende boom met nog indrukwekkendere geneeskrachtige werkingen.

Eeuwenoude geneeskunde

Het extract van de Ginkgo biloba boom wordt al duizenden jaren gebruikt in de Chinese geneeskunde. Van origine werden vooral de zaden gebruikt bij behandeling van blaasontsteking, alcoholmisbruik of aandoeningen aan de luchtwegen. De bladeren werden vooral gebruikt bij behandeling van huidinfecties, hartziekten en longziekten. In de westerse geneeskunde vind je het Ginkgo biloba extract vooral terug in voedings- en vitaminesupplementen.

Geneeskrachtige werking

De Ginkgo bilboa bestaat uit een totaal van 40 componenten, waarvan twee componenten een geneeskrachtige werking hebben. Flavonoïden en terpenoïden. Flavonoïden doen voornamelijk dienst als antioxidant en heeft eenzelfde werking als bijvoorbeeld chia zaad of granaatappels. Deze supplementen zorgen ervoor dat de vrije radicalen in het lichaam onschadelijk worden gemaakt.

Terpenoïden hebben een ontstekingsremmende werking en verbeteren de bloedcirculatie in het lichaam. Het verwijdt en versterkt bloedvaten en zorgt ervoor dat de kans op aandoeningen zoals trombose hierdoor afneemt.

ginkgo biloba

Bloedvaten

Het gebruik van Ginkgo biloba heeft een vaatverwijdend en bloed verdunnend effect. Dit is een goede toevoeging bij aandoeningen die veroorzaakt worden door een slechte doorbloeding zoals bijvoorbeeld het fenomeen van Raynaud, de ziekte van Ménière, Vertigo, loop syndroom en oorsuizen.

Concentratievermogen

Het gebruik van Ginkgo biloba kan ook de concentratie verbeteren, cognitieve achteruitgang terugdraaien en gevoel van vermoeidheid verminderen. Een van de bekendste toepassingen van de Ginkgo biloba is dan ook de preventieve behandeling van dementie en alzheimer. Ginkgo biloba staat niet voor niets bekend als ‘het hersenkruid’. Het kan hersenziektes afremmen, de gevolgen van hersenbeschadiging verminderen en zorgt ervoor dat patiënten zich beter voelen dan wanneer ze alleen de voorgeschreven medicijnen innemen.

Deze werkingen hebben ook invloed op aandoeningen als ADHD en dyslexie. Ginkgo biloba biedt een ondersteunende werking voor tal aan hersenaandoeningen, maar stimuleert ook het geheugen, het concentratievermogen en het gezichtsvermogen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here