We worden ons steeds bewuster van het feit dat duurzaam leven goed is, en dat biologisch eten een stuk gezonder is. Wanneer je biologische producten koopt weet je namelijk waar deze vandaan komen: gewoon, uit de aarde. Een banaan die daadwerkelijk aan een boom gegroeid heeft, is toch net wat anders dan een banaan die in het lab gekweekt is. Hoewel de biologische producten in sommige gevallen wat duurder kunnen zijn, is het de extra paar centen meer dan waard. Maar hoe kun je nu iedere dag biologisch eten zonder teveel geld kwijt te zijn? Met deze handige tips wordt het een stuk gemakkelijker.

  1. De biologische box

Er zijn verschillende aanbieders van biologische boxen op de markt, die je wekelijks verse groenten en fruit zo aan de deur brengen. Niet alleen hoef je zo minder vaak boodschappen te doen; je krijgt je biologische producten ook voor een lagere prijs dan in de supermarkt. Maakt het ook meteen wat makkelijker om lekker te kunnen variëren in recepten en maaltijden: je hebt namelijk altijd nieuwe, verse seizoensgroenten klaar liggen.

  1. Een moestuintje

De meest logische oplossing is natuurlijk het aanleggen van een eigen moestuintje. Ideaal om de meest gezonde, verse en altijd dichtstbijzijnde groenten en fruit te kweken. Er zijn veel groenten die we dagelijks gebruiken zoals knoflook en ui, die eigenlijk het hele jaar door wel willen groeien. Zo heb je altijd een voorraadje verse groenten binnen handbereik, en bespaar je ook nog eens flink wat geld op de boodschappen.

  1. Niet alles hoeft biologisch

Hoewel biologische vlees- vis en zuivelproducten onvervangbaar zijn, zijn er bepaalde groenten en fruitsoorten die niet direct biologisch hoeven te zijn. Biologisch betekent namelijk dat de producten vrij zijn van gifstoffen, en bij sommige producten is dit helemaal niet zo belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een ananas: deze eet je namelijk nooit met schil.

  1. Koop lokaal

De aardbeitjes in de supermarkt zijn vaak hartstikke duur: zeker wanneer je de biologische variant mee naar huis wilt nemen. Maar door af en toe lokaal te winkelen, kun je zomaar eens flink wat knaken besparen. Koop die aardbeitjes bijvoorbeeld gewoon bij de boer om de hoek. Krijg je direct heerlijke, verse aardbeien, weet je precies waar ze vandaan komen, en steun je ook de lokale economie nog eens!

  1. Check de aanbiedingen

Houdt bij alle supermarkten de aanbiedingen in de gaten. Waar de biologische wortels bij de Jumbo de normale prijs hebben, heeft de Appie misschien wel een leuke kortingsactie waardoor je de worteltjes ineens een stuk voordeliger meeneemt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here