Zo verlies je in twee weken een paar kilo

0
143

Het lijkt vaak lastig om binnen een korte tijd een aantal kilo’s af te vallen maar je moet weten dat het zeker niet onmogelijk is. Om binnen 2 weken tijd een paar kilo af te vallen heb je een ijzersterke discipline en de juiste kennis en afval methode nodig. Hieronder volgen een aantal tips die jou helpen om in een korte periode toch die laatste kilo’s kwijt te raken. Zo ben je helemaal in vorm voor die ene dag.

Crash dieet

Een veel gevolgd dieet is om tijdelijk een crash dieet te volgen. Dit is echter voor een korte periode omdat de beperkte voedsel inname voor niemand gezond is en je lichaam na ongeveer twee weken om nieuwe energie schreeuwt. Het resultaat wat je boekt na het volgen van een crashdieet is vaak van korte duur omdat je lichaam gewend raakt aan de beperkte koolhydraten en calorieën die het binnenkrijgt. Je lichaam past zich hierop aan waardoor je lichaam tijdens het crash dieet het metabolisme zal vertragen zodat je lichaam als het ware op de spaarstand gaat staan. Zodra je stopt met het volgen van een crash dieet en je weer veel koolhydraten en calorieën binnen dan zal je lichaam het vooral opslaan als vet. Het volgen van een crashdieet is dus niet heel gezond.

Metabolisme verhogen

Het is dus ook heel logische dat zodra je snel kilo’s af wilt vallen je je metabolisme juist moet proberen te verhogen. Zodra je een versnelde stofwisseling hebt of met andere woorden een verhoogd metabolisme dan verbrand je makkelijk en snel opgeslagen vet. Hier volgen nog een aantal tips om je metabolisme te verhogen:

Water drinken

Probeer minimaal twee liter water per dag te drinken. Door voldoende water te drinken help je je lichaam om afvalstoffen snel af te voeren waardoor je makkelijker vet verliest. Om je organen op volle sterkte te kunnen laten draaien heeft je lichaam veel vocht nodig. Zorg dus voor een goede hydratatie de gehele dag door. Het veelvuldig drinken van groente thee is ook een goede ondersteuning tijdens het afvallen.

Ontwikkel voldoende spieren

Door veel krachttraining te doen ontwikkel je spieren. Zoals wel bekend is verbranden spieren meer calorieën dan vet. Zo zal je dus ook op rustdagen vet verbranden waardoor het mogelijk is om binnen twee weken een aantal kilo’s kwijt te raken. Je kan krachttraining overal uitvoeren en het is zelfs mogelijk om met alleen je eigen lichaam gewicht de juiste krachttrainingen oefeningen uit te voeren. 

Focus op eiwitten

Voor je lichaam kost het meer energie om eiwitten af te breken dan koolhydraten of vet. Probeer dus op een variërende manier veel eiwitten toe te voegen aan je dieet. Zo zorg je ervoor dat je lichaam meer energie verbrand tijdens het verteren van je voedsel. Gezonde eiwitten vind je vooral terug in noten, bonen, zuivelproducten zoals kwark, eieren en vis. Probeer naast veel eiwitten ook veel groente en fruit te eten. Een gevarieerd dieet is de gezondste manier om af te vallen. Zo verlies je snel een aantal kilo’s zonder dat je lichaam gebrek heeft aan bepaalde voedingsstoffen.

Lees ook: De drie voordelen van een koolhydraatarm dieet

Ga jij dit ook proberen? Laat het ons weten in de comments hieronder!