Nieuw jaar, nieuwe voornemens. De meeste mensen nemen zich ieder jaar wel iets voor om zich in te verbeteren of anders te doen. De meest gekozen voornemens zijn stoppen met roken, meer sporten, afvallen of gezonder eten. Heb jij ook één van deze voornemens voor het nieuwe jaar? Lees dan snel verder om te lezen hoe je deze nakomt.

Stoppen met roken

Voor de rokers onder ons is dit toch wel een bekende: stoppen met roken. Velen proberen het de eerste maanden, maar haken toch weer af. Hierdoor is het erg lastig om echt te stoppen. Na vele nicotinepleisters- en kauwgom te hebben gekauwd lukt het soms nog niet. Wil je echt stoppen dit jaar? Kijk dan eens naar een stoppen met roken cursus die effectief is. Zo heb je een extra steuntje in de rug en daar zul je vast profijt van hebben.

Vaker naar de sportschool

Ook het goede voornemen ‘’Meer sporten’’ is een veelgehoorde. Nog steeds zijn er veel mensen die de sportschool sponsoren. Ofwel: die een sportabonnement hebben, maar nooit gaan. Dan betaal je dus eigenlijk voor niks en dat is zonde. Heb jij ook het voornemen om in 2019 (meer) te gaan sporten, dat is heel goed. Sporten is namelijk gezond voor lichaam en geest. Vraag iemand mee als sportmaatje wanneer je moeite hebt om alleen naar de sportschool te gaan. Samen is het vaak makkelijker en houdt je het beter vol dit jaar.

Afvallen

Naast stoppen met roken en vaker naar de sportschool, is ook afvallen een bekend ‘goed voornemen’. Kilo’s kun je natuurlijk zoals eerder gezegd kwijtraken in de sportschool, maar als dit niks voor jou is dan zijn er ook zat andere manieren van bewegen om af te vallen. Zo kun regelmatig je gaan wandelen, hardlopen of fietsen. Hiervoor geldt ook: leuker als je het samen kunt doen. Scoor samen met je maatje nieuwe mountain bikes tegen een voordelig prijsje en ga erop uit in het weekend.

Gezonder eten

Met dit laatste voornemen sluiten we het rijtje van veelgehoorde goede voornemens af. Gezond(er) eten hoeft niet moeilijk te zijn. Bestel minder vaak eten, haal geen eten meer af bij een restaurant en let erop dat je alles uit de bekende schijf van vijf van het voedingscentrum binnenkrijgt. Varieer hierin, zodat je alle voedingsstoffen voldoende binnen krijgt. Schrijf op zaterdagochtend een gezond weekmenu uit, maak op basis hiervan een boodschappenlijstje en haal de weekboodschappen in huis. Zo koop je minder ‘’slecht eten’’ dan wanneer je dagelijks boodschappen doet.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here