Nu is het sporten natuurlijk ideaal om je energie kwijt te kunnen, nieuwe energie op te doen of om snel en effectief gewicht te verliezen. Maar het is ook wel zo fijn wanneer je (bijna) alle spieren in je lichaam tijdens een enkele activiteit gebruikt. Niet alleen zorgt dit voor een snelle vetverbranding, het zorgt er ook voor dat jouw lichaam in topconditie blijft en je spieren goed blijven functioneren. Maar welke sporten zijn nu het beste voor je spieren en bij welke activiteiten gebruik je jouw spieren optimaal? Je leest het hier.

  1. Zwemmen

Zwemmen is de ultieme sport om alle spieren in je lichaam te gebruiken. Niet alleen is het een geweldige manier om aan je conditie te werken en gewicht te verliezen, het zorgt er ook nog eens voor dat iedere spier in je lichaam zich in moet zetten. Zeker wanneer je regelmatig zwemt, en genoeg van zwemslagen wisselt. Water is wel acht honderd keer dichter dan lucht, wat natuurlijk betekent dat je lichaam tegen best wat weerstand vecht. Daarnaast ben je in het water natuurlijk zo licht als een veertje, en worden de gewrichten hierdoor het minste belast.

  1. Yoga

Het vergt wat oefening, maar zodra je de smaak eenmaal te pakken hebt is yoga, zowel mentaal als fysiek, misschien wel een van de meest gezonde sporten. Daarnaast gebruik je ook bij deze sport bijna iedere spier in je lichaam. Zowel yoga als pilates staan bekend als de meest ontspannende sporten. Er komt natuurlijk inspanning bij kijken, maar de specifieke houdingen die aangenomen worden zorgen ervoor dat je jezelf helemaal herboren voelt.

  1. Dansen

Welke dansstijl je ook kiest, van hiphop tot ballet, wanneer je danst gebruik je alle spieren optimaal. Niet alleen wordt je er hartstikke vrolijk van, het is ook de ideale manier om je conditie op peil te houden. Het vraagt veel fysieke inspanning, maar is dan ook de beste krachttraining voor spieren en gewrichten. Daarnaast wordt je er ook nog eens een stuk soepeler door!

  1. Skeeleren of schaatsen

Ontzettend goed voor je conditie, leuk om te doen, en binnen een paar weken steenharde bil- en buikspieren. Bij het skeeleren (of schaatsen nu natuurlijk) werk je ontzettend hard aan been- buik- rug- en bilspieren, en voel je jezelf toch gewoon ontspannen. Net als met het zwemmen voer je een flinke krachttraining uit, maar lijkt het je op het moment zelf weinig tot geen moeite te kosten. Daarnaast is het ook nog eens super leuk om samen te doen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here