7 tips om op een natuurlijke manier af te vallen

0
179

Zit je niet lekker in je vel en wil je graag wat extra kilo’s kwijt? Wil het maar niet lukken, hoe veel diëten je ook geprobeerd hebt? Voel je je opgeblazen en gewoon niet lekker in je vel? Wil je graag afvallen op langer termijn, zonder crashdieet? Dan hebben wij 7 natuurlijke en hele goede tips voor jou om eens uit te proberen!

1. Stop met diëten

De reden dat diëten niet werken is omdat ze tijdelijk zijn. Een tijdje minder eten of je anders eten of drinken, gaat je op langer termijn echt niet helpen om een gezond gewicht te houden. Stop dus met al die (crash)diëten en kies voor een gezonde levensstijl voor de rest van je leven. Jezelf uithongeren kan even leiden tot verlies van wat kilo’s, maar uit onderzoek blijkt dat veel mensen het niet volhouden en daarna het dubbele aankomen. Je lichaam komt tijdens in dieet namelijk in een spaarstand en als je weer gaat eten zoals voorheen gaat het dat eten als het ware vasthouden voor het geval het weer minder eten krijgt. Blijf dus wel eten, maar verander wát je eet. Kies dus liever niet voor een dieet, maar verander je eet-en drinkgewoonten.

2. Appelazijn

Naar appelazijn is veel onderzoek gedaan en hierbij kwam naar voren dat het dagelijks gebruik van appelazijn kan leiden tot gewichtverlies, vermindering van taille-omtrek en een stabiele bloedsuikerspiegel (wat ervoor zorgt dat je minder pieken en dalen hebt in je hongergevoel). Appelazijn kan je drinken met een rietje en aanlengen met water, anders is erg zuur.

Appelazijn is geen wonderwindel, maar kan zeker helpen om je vertering wat sneller op gang te krijgen. Zeker het proberen waard dus!

3. Mariadistel

Het kruid Mariadistel is een enorme leverreiniger, wat ervoor kan zorgen dat je afvalt. Veel mensen hebben een vervuilde lever. Dit is vaak het resultaat van door ongezond eten, milieuverontreiniging en onze eigen lichaamsprocessen. De lever is letterlijk het zuiveringsorgaan van het lichaam en kan vaak een steuntje in de rug gebruiken. Met een vervuilde en vervette lever kan je veel minder goed afvallen.

Een gezonde lever zorgt ook voor een stabiele bloedsuikerspiegel en helpt je om fit te voelen. Met een goede dosis energie zul je sneller gezond koken en heb je een snellere stofwisseling. Mariadistel is een enorm krachtig supplement dat helpt bij het reinigen van de lever en dus ook bij het verlies van wat kilo’s.

4. Eet meer

Dit klinkt misschien tegenstrijdig, want je wil toch juist afvallen? Toch is het advies vaker Gezonde tussendoortjesen verspreid eten over de dag. Dit is echt beter voor de verbranding in je lichaam. Als je drie keer per dag, eet zoals de meeste Nederlanders, gaat je lichaam in de spaarstand tussen de maaltijden door. Hierdoor krijg je een slomer verteringsproces, dan wanneer je bijvoorbeeld zes keer per dag eet. Eet dus vaker gezonde tussendoortjes, zoals een stuk fruit of een handjevol noten.

5. Drink genoeg!

Naast genoeg eten is genoeg drinken ook echt ontzettend belangrijk als je wat kilo’s kwijt wil. Door genoeg te drinken verlies je meer afvalstoffen en zit je langer vol. Het lichaam onderscheidt namelijk geen honger-of dorstgevoel. Dat betekent dat als je je hongerig voelt, je net zo goed dorst kan hebben! Dit registreren de hersens als hetzelfde.

Drink dus meer water, thee of andere gezonde drankjes. Het kan ook helpen om een flesje water op je bureau te hebben staan zodat je er sneller naar grijpt.

6. Sla geen ontbijt over

Uit onderzoek blijkt dat heel veel mensen niet ontbijten. Geen tijd, geen honger: het kunnen allemaal redenen zijn om niet te ontbijten. Echter is het ontzettend slecht voor je bloedsuikerspiegel om niet te ontbijten. Als je later eet op de dag zal je ineens een hoge bloedsuiker krijgen. Dat zorgt er voor dat je lichaam veel insuline aanmaakt, waardoor je snel een daling krijgt in die suikerspiegel en hierdoor krijg je weer snel honger. Eet dus altijd een ontbijt en het liefst een eiwitrijk ontbijt, zodat je lang een vol gevoel hebt.

7. Wandelen

Veel mensen weten wel dat sporten help bij afvallen. Heb je hier geen tijd of energie voor? Ga dan eens wandelen! Wandelen is ook gezond en je kan er zeker van afvallen.

Met wandelen verbrand je namelijk net zo goed kilocalorieën als met bijvoorbeeld rennen. Een gemakkelijke rekensom is dat je per kilometer ongeveer 60 kcal verbrandt. Wandel je een uur met een snelheid van 5 km per uur dan verbrand je dus ongeveer 300 kcal. Ook verbrandt je met wandelen veel vet.

Dit waren onze tips? Heb jij nog aanvullende tips die er zeker tussen passen? Reageer dan hieronder, dat waarderen wij heel erg!

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here