Zwanger worden? Tien tips

0
57

Als je eenmaal besluit om zwanger te worden, hoop je misschien dat het zo snel mogelijk raak is. Nu heb je daar niet alle controle over, toch zijn er maatregelen die je kan nemen om de kans op een zwangerschap te vergroten. Wij zochten ze voor je uit. Bij dezen tien tips!

Gezonde leefstijl

Zorgen dat je gezond bent staat met stipt op nummer 1. Hier kunnen we niet genoeg over schrijven. Gezond zijn betekent dat je een gezonde leefstijl erop na houdt. Sporten, gezond eten en genoeg water drinken. Eet gezond en gevarieerd en let op dat je voldoende mineralen en vitamines binnenkrijgt. De belangrijkste vitaminen voor een gezonde zwangerschap zijn vitamine A, B, C, D en E.

Veel van deze vitamines krijg je dagelijks binnen door gezond en gevarieerd te eten, maar je kunt er ook voor kiezen om speciale supplementen voor zwangere vrouwen of vrouwen met een kinderwens te slikken. In deze tabletten zit foliumzuur, dat je sowieso moet gaan slikken zodra je zwanger bent, maar ook aanbevolen wordt voor de tijd dat je zwanger wil raken. Foliumzuur is belangrijk voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel van het ongeboren kind en verkleint de kans op een open ruggetje.

Cyclus

Als je zwanger wil worden is het verstandig om je eigen cyclus in de gaten te houden. Op die manier kun je de vruchtbare dagen goed in beeld brengen en heel gericht seks hebben. Je cyclus bijhouden kan met een app, een apparaat of je houdt het handmatig bij.

Heb dus het liefst dus voor, tijdens en na je vruchtbare dagen, dan is er meer kans op zwangerschap.

Drink geen alcohol

Als je zwanger wil worden is het verstanding om geen alcohol te drinken. Dit geldt niet alleen tijdens de zwangerschap, maar juist ook in de maanden dat je zwanger wil worden. Alcohol ontneemt vitamines en mineralen, en die heb je nu juist nodig voor jezelf en om zwanger te raken.

Cafeïne

Onderzoek wijst uit dat je teveel cafeïne en aspartaam (in light producten) beter kunt vermijden als je zwanger wil worden. Als je veel cafeïne binnenkrijgt, duurt het namelijk langer om zwanger te worden én heb je bovendien een grotere kans op een miskraam. Denk er ook aan dan cafeïne niet alleen in koffie en cola zt, maar ook in thee en cacao zit!

Krijg een orgasme

Als je een orgasme krijgt, en je hebt al zaad in je, dan wordt het verder de baarmoeder in geduwd. Dus een orgasme tijdens of na de daad, is een heel goed idee als je zwanger wil raken. Houd het wel leuk, het moet geen verplicht nummertje worden. Het is daarom geen must, maar mooi meegenomen als het gebeurd toch.

Blijf liggen na de seks

Alhoewel het maar al te vaak wordt aangegeven om zo snel mogelijk te plassen na de seks, dit in verband met het krijgen van een blaasontsteking, is het juist beter om eventjes te blijven liggen als je zwanger wil raken. Zo’n twintig minuten is voldoende.

Kies een goed standje

Wist je dat een aantal standjes de kans op zwangerschap vergroten? Zo is het bekende missionarishouding de beste manier om zwanger te worden. Hierbij lig je dus op je rug met je benen wijd en ligt de man bovenop.

Dit standje geeft een goede kans op een bevruchting omdat de vagina op deze manier naar beneden gericht is, waardoor zaad makkelijker de baarmoederhals instroomt. Ook is de penetratie bij dit standje diep, waardoor het sperma makkelijk in de baarmoeder terechtkomt.

Ook doggy-style, ofwel op zijn hondjes, is een goede manier om het zaad diep de baarmoeder in te laten komen.

Relax!

SeksProbeer in bed te vergeten dat jullie een doel hebben, anders wordt seks een verplicht nummertje en dat maakt je alleen maar gestrest. En stress is iets wat je zeker wil vermijden als je zwanger wil raken. Stress is niet alleen erg vervelend, maar ook het vreet ook energie van je lichaam. Energie die je wel kan gebruiken om een baby te maken! Dus relax, het komt wanneer het komt.

Wist je trouwens dat hoe meer opgewonden de man is, hoe beter de kwaliteit van het zaad wordt? Als jij dan ook nog eens goed opgewonden bent, zodat het goed vochtig in je vagina is, zorg je ook nog eens voor een perfecte omgeving voor het zaad. Relax dus en probeer er plezier in te houden!

Tip voor de man

Als je graag een kindje wil, denken jullie misschien zo vaak mogelijk sex te hebben het beste is. Niets is minder waar. Zaadcellen hebben zo’n 48 uur nodig om van optimale kwaliteit te zijn. Voor de beste zaadkwaliteit kunnen jullie daarom het beste om de twee dagen seks hebben en dus niet meerdere keren per dag. Denk er ook om dat de ballen ruimte krijgen om niet te warm te worden, en zo het beste zaad te krijgen. Geen strakke broeken en boxershorts dus!

 

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here