Gezonder roken – De e-sigaret

0
134

Wij weten allemaal hoe ongezond roken kan zijn. Vanaf jongs af wordt het ons vertelt en zelfs op de sigarettenpakjes zie je altijd waarschuwingen over de nadelige gevolgen die het op je gezondheid kan hebben. Toch zien we vele mensen af en toe een sigaretje roken of zelfs in een dag een hele pak opmaken.

Stoppen met roken – het alternatief

Er zijn heel wat mensen die na een tijdje helemaal willen stoppen met roken, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het lukt sommige mensen wel, maar anderen pakken het na een tijdje weer op en dan ben je weer terug bij het begin. Helemaal stoppen is niet altijd mogelijk, dus is het dan misschien beter om voor een gezonder alternatief te kiezen.

E-sigaretten zijn zonder twijfel veel gezonder dan normale sigaretten. Ze zien er misschien een beetje vreemd uit, maar dat hoeft op zich geen groot probleem te zijn. Je kunt e-sigaretten in diverse vormen krijgen. Sommige van ze lijken zelfs op gewone sigaretten zodat je niet snel aandacht van anderen trekt.

E-sigaretten gebruiken e-liquids en deze vloeistoffen bevatten geen schadelijke stoffen zoals koolmonoxide en teer. Hier alleen al zie je het verschil tussen de twee. Het enige wat nog overblijft, is nicotine. Dankzij de nicotine zul je toch het gevoel krijgen dat je aan het roken bent en niet dat je alleen damp naar binnen krijgt. Het zal je ook helpen om niet te snakken naar normale sigaretten.

De juiste weg om te stoppen met roken

Deze sigaretten zijn een goede manier om te stoppen met roken. Het is de bedoeling dat je het nicotine gehalte beetje bij beetje vermindert totdat de e-liquid die je gebruikt helemaal geen nicotine meer bevat. Je hebt geen behoefte meer eraan en bent dan succesvol gestopt met roken. Als je wilt kun je doorgaan met je e-sigaretten of ook helemaal stoppen ermee.

En elektrische sigaretten zijn niet alleen een goede keus voor de roker zelf, maar ook voor de mensen om hen heen. De rook die men uitademt is ook heel ongezond voor anderen om in te halen, maar gelukkig heb je dit probleem niet bij e-sigaretten. De damp is niet schadelijk en verdampt snel. Het heeft niet hetzelfde effect als een gewone sigaret. En dit is ook de reden waarom je het wel in dichte ruimtes mag roken, terwijl dat bij normale sigaretten niet mag. Een e-sigaret brengt dus verschillende voordelen met zich mee.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here