We zitten middenin de zomervakantie en dat betekent dat de meeste mensen op vakantie gaan. Even heerlijk ontspannen en ontspannen aan de dagelijkse sleur. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan… Ook op vakantie gaan kan behoorlijk veel stress bezorgen. Denk bijvoorbeeld aan ongelukken die gebeuren, het missen van een vlucht of bus of verdwalen in het buitenland. Hoe zorg je er nu voor dat je zoveel mogelijk ontspant op vakantie? Hieronder 4 tips om echt te ontstressen op vakantie!

1 Laat je telefoon meer met rust!

Een van de dingen die ervoor zorgt dat je het hectische thuisfront niet los kunt laten is de smartphone. Je bent altijd bereikbaar en al die belletjes en berichtjes bezorgen je alleen maar stress op vakantie. Onze eerste tips is dus: zet je telefoon iets vaker uit! Af en toe mag je hem best gebruiken, contact met het thuisfront is ook gezond. Maar zorg dat je niet de hele dag gestoord wordt door je smartphone. Breng liever tijd door met je gezin, vrienden of familie!

2 Mediteren

Mediteren is een manier om je lichaam en geest weer in balans te krijgen. Dit kun je thuis doen, maar natuurlijk ook op vakantie. Bijvoorbeeld op het strand, in de natuur of vanaf de veranda van je vakantiehuis in de Algarve. Hoe pak je dit aan? Ga ergens op een rustig plekje zitten en probeer te focussen op je ademhaling. Adem rustig in en uit en probeer ‘nergens’ aan te denken. Deze ademhalingsoefening zal ervoor zorgen dat je hartslag omlaag gaat en je lichaam tot rust komt. Als je het echt groot wilt aanpakken, kun je ook meditatielessen nemen.

ontstressen vakantie 2

Lees ook: Gezond eten op vakantie: zo lukt het je!

3 Breng voldoende tijd door in de buitenlucht

Nou lijkt deze tip een ‘open deur’, maar er zijn zat Nederlanders die op vakantie veel binnen zitten. Omdat het te heet is of omdat men binnen ‘rustiger’ zit. Ons advies: ga naar buiten! Maak een heerlijke wandeling of sportieve fietstocht in de natuur. Door te bewegen in de buitenlucht wordt je aandacht afgeleid en zul je niet ‘piekeren’ over problemen die je thuis hebt. Bovendien maak je terwijl je beweegt het stofje endorfine aan. Dit stofje geeft je als het ware een ‘geluksgevoel’.

4 Eet gezond

Als laatste tip willen we je mee geven om gezond te eten. Dit is iets wat er vaak bij inschiet op vakantie. Door gezond te eten houd je je energielevel op peil. Zo voorkom je periodes van vermoeidheid en een geïrriteerd lichaam. Ook is het verstandig om genoeg te blijven drinken. Met name in warme landen droogt je lichaam snel uit.

Ben jij ontspannen op vakantie? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here