Feitjes en fabels over matrassen

0
247

Hoe vaak sta jij stil bij de hygiëne en de comfort van je matras? Niet vaak toch? Toch is het geen slecht idee om je eens te verdiepen in hetgeen waar je iedere dag gebruik van maakt. Ken jij onderstaande feiten én fabels over matrassen al?

Meer dan 1,5 miljoen huismijten houden je iedere nacht gezelschap

Feit. Ja dit klopt als een bus. Je hebt meer gezelschap in je bed dan je misschien denkt. Er leven ongeveer 1,5 miljoen huismijten in je bed (en dus ook in je matras) Dit is niet per se ongezond, maar het is wel verstandig om beddengoed én je matras vaak genoeg te vervangen/schoon te maken. Als je meer mijten en stof verzamelt is dit namelijk erg schadelijk voor je gezondheid (longen in het bijzonder). Jak! Vervang dus vaak je beddengoed en maak je matras vaak schoon met een sopje.

Matrassen hebben het eeuwige leven

Fabel. Ook al maak je vaak je matras schoon, het is ook verstandig om je matras zo nu en dan te vervangen. Volgens een Brits onderzoek is het enorm onhygienisch om je matras niet te vervangen vanwege huisstofmijt (zie kopje 1) en ook behoudt je matras niet eeuwig vorm. Kuilen komen na verloop van tijd in je matras en dit is slecht voor je rug. De matrasindustrie-consumenten raad dan ook aan om je matras om tussen de vijf tot tien jaar te vervangen.

Een duurder matras is beter dan een goedkoop matras

Fabel. Onderzoek van De consumentenbond wijst uit de verschillen zijn niet zo groot zijn tussen de goedkoopste het duurste matras. Kies een matras liever uit op kwaliteit, comfort en of deze past bij jouw slaaphouding dan op het prijskaartje. En kwaliteit hoeft echt niet altijd duurder te zijn. Laat je daarom altijd informeren in een professionele winkel of doe research naar een goed matras. Bij goede matrasverkopers mag je de matrassen altijd testen in de winkel en heb je ook een ‘niet goed geld terug-garantie.

Je matras wordt ieder jaar zwaarder

Feit. Omdat je iedere nacht zweet (voel maar eens aan de onderkant van je matras in de ochtend) neemt je matras dat telkens een beetje op. Dit zorgt ervoor dat je matras wat zwaarder weegt na verloop van tijd. Regelmatig je matras ventileren of vervangen is dan ook echt noodzakelijk als je in een hygiënisch bed wil slapen.

Vervang jij vaak je matras? Of ben je stiekem echt toe aan een nieuwe maar komt het er niet van? Ga voor meer informatie naar matrasaanhuis.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here