We leven steeds bewuster en hierdoor dus ook steeds duurzamer. Dit doen we op allerlei verschillende manieren. Van duurzaam wonen tot duurzaam reizen: alles is lekker gezond en milieubewust. Wil jij ook graag duurzamer leven, maar heb je eigenlijk gewoon geen flauw idee hoe je dit moet doen? Volg dan deze tips om een eerste stap te zetten naar een duurzaam leven!

  1. Pak de fiets

Je vindt het misschien helemaal niet fijn om te horen, maar een duurzaam leven betekent toch echt dat je de auto wat vaker mag laten staan. Pak liever de fiets, of wandel naar je locatie. Zeker wanneer het niet al te ver weg is, hoeft het geen probleem te zijn om even een frisse neus te halen. En het is nog een stuk gezonder ook: heb je die kilo’s van de feestdagen er zo af!

  1. Recycle

Recycle je thuis al? Zo niet, dan is dit een goede start. En recyclen betekent meer dan alleen het scheiden van afval. Zorg er bijvoorbeeld voor dat alle verpakkingen schoon, en klein gemaakt zijn. Neem ook vooral even de tijd om ringetjes en andere stugge materialen door te knippen: mocht het plastic alsnog in de oceaan eindigen, dan laat je er in ieder geval geen schildpadden mee stikken.

  1. Oude spullen

Heb je volop oude spullen in huis? Dan mogen ook deze gerecycled worden. Of je ze nu naar Het Goed brengt, op Marktplaats zet of lekker creatief aan de slag gaat om er een nieuw meubelstuk van te maken.

  1. Wees zuinig met energie

Verbruik niet al te veel energie. Het is natuurlijk prima om de koelkast en vriezer draaiende te houden, maar overige apparatuur mag echt wel wat vaker uitgezet worden. Je kunt ook bijdragen met andere energiebesparende oplossingen zoals bijvoorbeeld de installatie van zonnepanelen, of het vervangen van je verlichting met LED lampen.

  1. Ga voor tweedehands

Je hoeft natuurlijk niet altijd overal de nieuwste versie of het nieuwste model van te hebben. Een nieuwe salontafel is natuurlijk leuk, maar een opgeknapt tweedehandsje is een stuk duurzamer. Daarnaast geeft het je ook nog eens de kans om echte unieke items te creëren, en dat geeft je woning weer een boost. Hetzelfde geldt natuurlijk voor elektrische toestellen en andere apparatuur. Moet je nu echt iedere twee jaar een nieuwe telefoon hebben?

  1. Probeer vegetarisch

Koop eens een vegetarisch kookboek, en kijk eens wanneer je de vleesgerechten kunt vervangen door iets anders lekkers. Je hoeft niet direct 100% vegan te worden, maar alle beetjes helpen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here