Begin de dag gezond: 6 tips!

0
223

Een goed begin is het halve werk dus begin je dag zo gezond mogelijk. Naast een goede nachtrust is een gezond begin van je dag vaak bepalend hoe fit en energiek je jezelf de rest van de dag zal voelen. Hierbij 6 tips die je helpen bij een gezond begin van de dag.

Frisse ochtendlucht

Er is niet zo fijn en gezond als de frisse ochtendlucht. Zeker op dagen dat het buiten weer wat koeler wordt is het heerlijk om de dag te beginnen met een korte wandeling. Haal zodra je buiten staat een paar keer diep adem en geniet van de frisse lucht in je longen. Je hebt tijdens je ochtendwandeling ook gelijk een moment om de dag voor jezelf door te nemen. Wat moet er vandaag allemaal gebeuren en wat kan er best tot morgen wachten? Maak de balans op en begin zo met een goed gevoel aan je dag.

Drink water

Tijdens je nachtrust verlies je veel vocht. Dit vocht verlies je door dat je ademt, zweet en via je urine. Voor je lichaam is het gezond om direct na het opstaan je vochtbalans weer op orde te brengen. Drink na het opstaan gelijk een tot twee glazen water. Probeer zoveel mogelijk lauw water te drinken. Voeg eventueel wat citroensap toe aan je glazen water in de ochtend, dit helpt om de zuurgraad in balans te brengen waardoor je spijsvertering dan weer goed op gang komt.

Ochtendseks

Een goede sekspartij in de ochtend zorgt voor een gezonde start van je dag. De seks zorgt ervoor dat je jezelf de rest van de dag fitter en gelukkiger zal voelen. Dit komt voornamelijk omdat bij het hebben van seks het feelgood hormoon oxytocin vrijkomt en het de aanmaak van antistoffen versterkt. Daarnaast zal seks in de ochtend ervoor zorgen dat de rest van de dag je huid een gezonde en mooie tint heeft. Hoe fijn is dat!

Ontbijt

Wil je de dag gezond beginnen? Sla dan nooit je ontbijt over. Het aantal producten om een gezond ontbijt mee samen te stellen is gigantisch. Er is altijd wel iets te vinden waarmee je een gezond en voedzaam ontbijt op tafel kan zetten, drink daarbij een goede kop koffie of een warm mok thee. Wees bewust van dit moment voordat je aan je drukke dag begint.

Sporten

Iedereen weet dat je moet sporten om jezelf gezond te houden. Maar wist je dat sporten aan het begin van de dag nog gezonder is dan wanneer je na werktijd de gym induikt. In de ochtend sporten zorgt voor een gezond begin van dag omdat je je stofwisseling een behoorlijke boost geeft. Door deze boost draait je metabolisme de rest van de dag op volle toeren.

Ontspanning

Om de dag gezond te beginnen kun je ervoor kiezen om na het opstaan direct een relax moment te nemen. Zorg voor een rustige omgeving en let vooral op je ademhaling. Sta stil bij de dingen waar je dankbaar voor bent. Ontspanning is net zo belangrijk als gezond eten en sporten. Het zorgt voor een goede balans in je leven.