Gezond eten combineren met een lekker glas rode wijn

0
545

Bij een goede maaltijd hoort een goede wijn. Beide ingrediënten hebben de potentie om de totale belevenis te versterken. Het standaard gegeven dat witte wijn uitsluitend gedronken wordt bij vis en wit vlees gaat al langere tijd niet meer op en rode wijn is niet langer voorbehouden aan een maaltijd waarbij vlees de boventoon voert. En laten we eerlijk zijn, wat is nou prettiger dan een gezonde maaltijd te combineren met een goede wijn?

Gezond eten combineren met een heerlijke wijn

Gezond eten is in. Het wordt je ook erg makkelijk gemaakt, verschillende aanbieders stellen je in staat om de noodzakelijke boodschappen thuis te laten bezorgen inclusief het recept. Het enigste wat je zelf nog moet doen is de maaltijd, conform het recept, te bereiden en op te dienen. Gemak dient de mens. Deze nieuwe manier van bewust eten heeft een aantal grote voordelen:

  • Kennis maken met nieuwe gerechten
  • Goedkoop en toch gevarieerd eten
  • Nieuwe smaaksensaties uitproberen die ook nog eens gezond zijn
  • Kennis op doen van onbekende producten

Door een gezonde maaltijd te combineren met kennis over de ingrediënten wordt het gelijk een stuk eenvoudiger om de juiste wijn te selecteren. De tijd dat je daarvoor de wijnalmanak er op moet na slaan ligt gelukkig achter ons. Denk bijvoorbeeld aan een gezonde maaltijd zoals een gegrilde ossenhaas salade met rode uien, bosuien, tomaten en komkommers. Alle noodzakelijk vitamines en mineralen zitten in een dergelijk gerecht. Een karaktervolle Italiaanse rode wijn uit Puglia completeert het geheel en is ook ideaal om zo na de maaltijd te drinken.

De rode wijnen uit Puglia

‘Goede wijn behoeft geen krans’, zo luidt het bekende gezegde. En eerlijk is eerlijk, over een goede wijn kan veel gezegd worden, als je het nog nooit eerder hebt geproefd zal je nooit weten of ook inderdaad goed is. Gelukkig kan je goede wijn online kopen, ook de kwaliteitswijnen uit Puglia. Maar wat is nu de definitie van een goede wijn en waarom zijn de wijnen uit met name Puglia zo bijzonder?

Puglia is een relatief onbekend wijngebied uit de laars van Italië. Het Italiaanse karakter is duidelijk te proeven, intens maar met een perfecte balans. De zachte tonen van bramenfruit maken de wijnen uit Puglia extra toegankelijk en zorgen ervoor dat je deze wijn ook uitstekend kan drinken in de avonduren, lang nadat de maaltijd is genuttigd. Mocht je willen weten waarom deze wijn zo vol van smaak is..de Primitivo druif die wordt gebruikt voor de rode wijnen uit Puglia is familie van de Amerikaanse Zinfandel druif. Daar komt de volle smaak vandaan. De ideale wijn bij de maaltijd en heerlijk om te drinken in de avonduren.