Dit is de beste sport om vet te verbranden!

0
195

Om op een verantwoorde manier zoveel mogelijk vet te verbranden zijn er verschillende belangrijke factoren die mee spelen. Zo speelt gezonde voeding een grote rol maar ook de keuze van welke sport je kiest om snel vet te verbranden speelt een rol. Er zijn vele verschillende sporten om te beoefenen en ze dragen allemaal bij aan een fit en gezond lichaam. Toch is uit recent onderzoek gebleken dat wanneer je veel vet wilt verbranden je het beste kan kiezen voor krachttraining oefeningen. Dit is de beste sport voor vetverbranding.

Metabolisme

Je metabolisme zorgt ervoor dat de energie die vrijkomt na het eten van voeding direct door je lichaam wordt verbruikt. Heb je al de energie die is vrijgekomen uit je voeding verbruikt dan zorgt je metabolisme ervoor dat het opgeslagen vet verbruikt gaat worden.

Om je metabolisme te verhogen heb je spiermassa nodig. Spieren je die opbouwt doormiddel van de krachttraining verbruiken een grote hoeveelheid calorie├źn. Doordat het meeste vet rondom je buik wordt opgeslagen is krachttraining duidelijk de beste sport om buik vet te verbruiken.

Spiermassa

Dat krachttraining de beste sport is voor vet verbranding staat vast dit komt omdat je door krachttraining veel spiermassa opbouwt. Om je spiermassa op te bouwen heb je een goed sportplan nodig. Let goed op met welke krachttraining oefening je kan beginnen. Je lichaam heeft tijd nodig om spiermassa op te bouwen. Ga dus rustig van start en pas op voor blessures. Je zal merken dat wanneer je een aantal weken bezig bent je lichaam gaat wennen aan dit nieuwe proces je steeds sneller spiermassa op zal bouwen waardoor je weer automatisch sneller vet gaat verbranden.

Krachtoefeningen

Er zijn veel verschillende oefeningen om krachttraining uit te voeren. Zo kun je ervoor kiezen om naar de sportschool te gaan en daar verschillende apparaten met gewichten te gebruiken. Let wel goed op dat je niet te zwaar van start gaat. Ook kun je thuis aan de slag met krachttraining. Voor krachttraining heb je niet altijd apparaten nodig. Je kan ook je eigen lichaamsgewicht gebruiken om oefeningen mee uit te voeren. Sport je graag in groepsverband dan is een bootcamp training een leuke manier om krachtoefeningen uit te voeren. Het grote voordeel hiervan is dat iedereen elkaar motiveert om door te gaan. Sporten in de buitenlucht is ook nog eens gezonder!

Rust

Na het uitvoeren van krachttraining is het belangrijk om een rustfase te nemen. In deze fase geef je je spieren de tijd om zich te herstellen. Dit herstel proces draagt ook bij aan een snelle vetverbranding. Veel mensen denken dat je in deze rustfase geen vet verbrand maar het tegendeel is waar. In deze fase word de spiermassa juist opgebouwd waardoor je weer sneller vet verbrand. Daardoor blijft krachttraining de beste sport om vet te verbranden.

Eiwitten

Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen bij sporten. Eiwitten en krachttraining zijn dan samen ook de perfecte combinatie om zo de beste sport om buik vet te verbranden uit te oefenen. Zorg ervoor dat je voor na het sporten een eiwit shake klaar hebt staan.