Het is af en toe heerlijk om een dagje door te brengen in de mooie stad Amsterdam. Hoewel veel gebieden en attracties (denk bijvoorbeeld aan Madame Tussauds of de Wallen) ontzettend toeristisch zijn, heeft deze stad ook meer dan genoeg pareltjes tot haar beschikking. Er zijn dan ook genoeg manieren om een lekker dagje in Amsterdam door te brengen, met ‘gezondheid’ als thema. Met deze tips geniet ook jij binnenkort van een gezond dagje Amsterdam!

1. Ga voor een massage

Een grote stad als Amsterdam heeft natuurlijk net wat meer mogelijkheden dan de lokale steden of dorpjes in je directe omgeving. Zo heb je bijvoorbeeld gespecialiseerde Oosterse massage in Amsterdam, waar gebruik wordt gemaakt van traditionele recepten en technieken. En dat is toch wel weer net wat anders dan normaal: het maakt een lekkere massage in Amsterdam natuurlijk wel erg speciaal. En helemaal leuk om met vrienden of vriendinnen van te genieten!

2. Wandelen in het Vondelpark

We weten natuurlijk allemaal dat wandelen ontzettend gezond is. En waar kun je beter wandelen dan in het Amsterdamse Vondelpark? Niet alleen is het park groot genoeg om enkele kilometers af te leggen; er is ook nog eens vanalles te zien, doen en beleven. Neem eventueel zelfs een lekker (gezond) gevulde picknickmand mee om halverwege even te kunnen ontspannen en gewoon lekker mensen te kunnen kijken.

3. Een echte stadstour

Naast het Vondelpark kun je natuurlijk ook heerlijk wandelen in de stad zelf. Hoewel de toeristische plekken een fijne stadswandeling wat lastig maken, zijn er maar genoeg (eventueel zelfs georganiseerde) stadstours te vinden. Deze tours brengen je al wandelend langs de mooiste plekjes van Amsterdam, en proberen de toeristische hotspots zoveel mogelijk te vermijden. Heb je geen zin in een georganiseerde tour? Plan dan je eigen stadswandeling in!

4. Lekker gezond eten

Al die beweging vraagt natuurlijk ook om een gezonde maaltijd. Amsterdam kent vele nieuwe concepten waar gezond eten centraal staat. Of je nu liever een visje hapt op een van de vele lokale markten, of een veganistisch restaurant bezoekt: je kan er werkelijk waar alle kanten op.

5. Sauna en spa

Net als andere steden in Nederland is ook Amsterdam vele sauna’s en spa’s rijk. Plan een dagje ontspanning in bij een van de vele luxueuze spa’s, en combineer dit bijvoorbeeld met een lekkere wandeling in het Vondelpark, een heerlijke massage en vervolgens een overnachting bij een van de vele mooie hotels. Maak je van je gezond dagje meteen een gezond weekend. Heerlijk genieten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here