Dit zijn de afvaltrends van het moment

0
123

Dat er onder diëten en afvallen verschillende trends zijn is in 2017 wel duidelijk geworden. Sinds een aantal jaar is alleen afvallen niet meer voldoende. Het gaat er juist om dat je je lichaam fit en gezond eet. Vooral een fit en sportief lichaam is het motto geworden van het afgelopen jaar en zal zich in 2018 zeker voortzetten. Wil jij jezelf ook in 2018 gezond en fit voelen en daarbij die overbodige kilo’s kwijt raken lees dan snel verder.

Topconditie dieet

Om jezelf gezond en fit te voelen is een goede topconditie van levensbelang. Vaak is een slechte conditie de hoofd reden waarom mensen niet de stap nemen om naar de sportschool te gaan en te beginnen aan een afval traject. Met dit dieet let je niet alleen op je voeding maar het geeft je ook de begin oefeningen om in topconditie te komen. Een belangrijke tip om een goede conditie te krijgen is; gewoon beginnen. Zodra je conditie vooruit gaat zal je merken dat je vanzelf meer energie krijgt en die overtollige kilo’s vanzelf verdwijnen. Zelfs sporten wordt leuk!

Koolhydraat arm dieet

Dit dieet heeft zich in de afgelopen jaren zeker bewezen. Duizenden mensen zijn door middel van het koolhydraatarm dieet al vele kilo’s kwijtgeraakt. Dit is onder de afval trends van het moment dan ook zeker een blijvertje. Het grote voordeel van het koolhydraat arm dieet is dat je jezelf niet hoeft uit te hongeren. Je mag juist heel veel eten wat voor vooral sporters of mensen met een drukke baan goed vol te houden is. Het gaat erbij een koolhydraat arm dieet om dat je vooral producten die veel koolhydraten bevatten zoals pasta’s, aardappelen en brood laat staan. Zodra je minder koolhydraten eet en dit vervangt door meer groente en eiwitten zal je dan ook snel resultaat zien op de weegschaal.

afvaltrends

Lees ook: 7 gezond tussendoortjes!

Paleo dieet

Er zijn talloze boeken en recepten te vinden over deze knaller van een dieet. Tijdens het volgen van het paleo dieet kies je ervoor om alleen maar natuurlijke en vooral onbewerkte producten te eten. Eigenlijk volg je een dieet zoals er 10.000 jaar geleden gegeten werd door de mens. Je kiest voor om alleen maar voeding te eten die er ook was voordat er grootschalige landbouw werd gebruikt. Veel mensen die voor langdurige periode het paleo dieet volgen kiezen er vaak voor om zelf hun producten te gaan telen in een gemeenschappelijke tuin of eigen moestuin. Het grote voordeel hieraan is dat je ook gelijk veel geld bespaard omdat biologische en verse producten nu vaak nog een duurdere keuze zijn dan wanneer je voor een kant en klare maaltijd kiest.

Energie dieet

Wat je eet bepaald voor vrijwel direct hoe energiek je jezelf voelt op dat moment. Je zal merken dat je naar een zware maaltijd met pasta en veel kaas je minder energie over hebt om andere activiteiten te ondernemen. Maar zodra je een gezonde, lichte maaltijd eet die vol zit met vitamines en de juiste eiwitten en vetten merk je gelijk dat je meer energie krijgt. Tijdens het volgen van het energie dieet let je dus op bepaalde voedingsstoffen die jou meer energie opleveren. Je laat vooral zware maaltijden staan en richt je op makkelijk verteerbare producten. Het fijne is dat deze producten er ook aan bijdragen dat je gelijk wat gewicht verliest.

Wat zijn jullie plannen voor 2018? Laat het ons weten in de comments hieronder!