7 gezonde tussendoortjes

0
643

Soms kun je tussendoor wel wat extra energie gebruiken of ben je om 4 uur in de middag op het werk toe aan een opkikkertje. Helaas bevatten veel tussendoortjes die in de winkelschappen liggen vaak nog veel te veel verborgen suikers, zouten en kunstmatige toevoegingen. Zo denk je dat je een bewuste en gezonde keuze maakt maar helaas is dit niet altijd het geval. Hieronder volgt een lijst met de 7 meest gezonde tussendoortjes die er zijn. Zo maak je altijd een gezonde en bewuste keuze.

Bananen

De banaan wordt nog vaak onterecht vermeden omdat het een echte dikmaker zou zijn. Dit is onterecht want dit gezonde tussendoortje bevat ongeveer 110 calorieën per stuk. Dit is in vergelijking met een koek of een chocoreep dus niet veel. Zeker voor tijdens of na het sporten kan een banaan je snel voorzien van energie. Als je dagelijks een banaan eet kan dit voordelen geven voor de constante regeling van de bloeddruk.

Augurk

Je denkt bij een gezond tussendoortje misschien niet meteen aan een augurk maar toch is dit een gezonde keus. Augurken bevatten namelijk veel vitamine K. Deze vitamine zorgt voor een goede botstofwisseling en zorgt tevens voor een goede bloedstolling. Verder bevatten augurken weinig calorieën waardoor dit een bewuste keuze is wanneer je op dieet bent.

Noten

Kies wat vaker voor een handje gemengde noten als gezond tussendoortje. Zeker ongebrande of geroosterde noten zijn ontzettend gezond voor je en geven je weer energie tussen de maaltijden door. Noten zijn rijk aan gezonde vetten die het lichaam hard nodig heeft. Kies voor hazelnoten, amandelen of cashewnoten. De gezonde werking van noten is dat ze je LDL-cholesterol verlagen wat helpt om je bloedvaten gezond te houden.

gezonde-snacks-noten

Rauwkost

Zeker in de zomer is rauwkost een heerlijk fris en gezond tussendoortje. Je kan ervoor kiezen om zelf verschillende groentes te snijden en dit in een bakje mee te nemen naar het werk of voor een dagje naar het strand.

Lees ook: Gezond afvallen door gezond te eten.

Olijven

Olijven zijn zeker voor in de middag een heerlijk tussendoortje. Je kunt het beste voor verse olijven met verse knoflook kiezen. Deze olijven zitten vol gezonde vetten, vitamines en antioxidanten. Ook geven olijven je gerecht net wat meer smaak. De zwarte olijf is de meest gezonde keuze.

Komkommer

Komkommer is misschien wel het meeste gegeten tussendoortje. Zeker tijdens drukke werkdagen waarbij je niet aan je dagelijkse hoeveelheid vocht komt kan het eten van komkommer je hier een handje bij helpen. Komkommer bestaat namelijk voor een groot gedeelte uit vocht. Toch zitten er veel vitamines in komkommer wat ervoor zorgt dat het een gezonde keuze is.

Snoeptomaatjes

Snoeptomaatjes zitten bomvol het gezonde stofje glycogeen. Glycogeen is een antioxidant die ervoor zorgt dat de schadelijke stoffen die in het lichaam aanwezig zijn onschadelijk worden gemaakt. Kies dus wat vaker voor een bakje snoeptomaatjes als tussendoortje of vul er je salade mee aan. Ook kan je deze tomaten in warme gerechten verwerken.

Welke (gezonde) snacks eet jij vaak? Laat het ons weten in de comments hieronder!