De krachtige combinatie van verschillende vitamines

0
189

We hebben allemaal vitamines nodig, maar weten eigenlijk nooit of we ook daadwerkelijk voldoende vitamines in ons lichaam hebben. Je kan veel groente en fruit eten, maar door de veranderingen in de voedselkweek zijn ook hier niet alle benodigde vitamines niet langer in aanwezig. Om die en andere redenen is het soms verstandig om ons lichaam een handje te helpen. Een goede start is het kopen van organische producten, maar om dit vitamine tekort op te vullen zijn supplementen de ideale oplossing.

Wat doen vitamines

Vitamines zijn organische verbindingen die noodzakelijk zijn om ons lichaam goed te laten functioneren. Zo hebben ze bijvoorbeeld invloed op de hormoonhuishouding, de spieropbouw en ga zo maar door. Er is een reden dat de goede multivitaminen supplementen een combinatie van vitamines en mineralen bevatten. Wil je dus zonder al te veel moeite de hoeveelheid vitamines in je lichaam op pijl houden; ga dan voor multivitaminen. Je kan deze, en andere supplementen gemakkelijk online bestellen op bijvoorbeeld Flinndal.nl.

Vitamines combineren

Veel vitamines werken samen om je lichaamsfuncties in balans te houden. Consumeer je veel zuivelproducten? Dan is een magnesium supplement een goede aankoop. Calcium en magnesium werken namelijk samen om de belangrijke processen in je lichaam gaande te houden. Waar magnesium de spieren ontspant, houdt calcium ze lekker actief. Bij een overheersing van een van deze vitaminen ontstaat er een misbalans; wat weer kan leiden tot lichamelijke klachten. De juiste combinaties van de juiste vitamines is dus van groot belang!

vitaminepillen

Luisteren naar je lijf

Vaak geeft je lichaam al aan waar het tekort zit voordat je er zelf eigenlijk bij stilstaat. Zo kun je bij een tekort aan ijzer bijvoorbeeld gemakkelijk licht in je hoofd worden of kan overmatige spierpijn duiden op een magnesium tekort. De dokter of een voedingsdeskundige kan hier bij helpen.

Frisse start

Het kan af en toe goed zijn om met een frisse start te beginnen. Om je lichaam op een natuurlijke manier terug naar de basis te brengen kun je het beste een detox kuur houden. Dit ondersteunt je lichaam bij het ontgiftings proces, draagt bij aan de gezondheid van lever en nieren en heeft een positieve invloed op lever en galblaas. Nu is het echt niet bij iedere detox kuur nodig om enkel en alleen maar sapjes te drinken. Het is zelfs gezonder om gewoon goed en gevarieerd te blijven eten en de juiste voeding aan te vullen met de natuurlijke ingrediƫnten van de detox kuur.

vitaminen 2