4 vormen van hulp die je kunt inzetten als je wilt afvallen

0
68

Afvallen valt niet mee. Het is een flinke drempel die je over moet om eraan te beginnen, en dan is er nog geen garantie dat je het weet vol te houden. Exemplarisch daarvoor is dat we een dag een in januari hebben die ‘Blue Monday’ genoemd wordt, omdat veel mensen tegen die tijd hun goede voornemens opgeven. Daarom is het fijn als je hulp kunt krijgen bij het afvallen. We bespreken vier vormen van hulp die je kunt inzetten als je wilt afvallen.

Diëtist

Een belangrijk onderdeel van de oorzaak van overgewicht is voeding. Vaak is een aanpassing in je voeding noodzakelijk om effectief te kunnen afvallen. Dit kun je op eigen houtje proberen, maar als je het te rigoureus doet val je weliswaar snel of, maar kun je er geen nieuwe levensstijl aan overhouden. Het risico bestaat dan dat het overgewicht weer terugkomt. Een diëtist kan je begeleiden bij het verantwoord volgen van een aangepast dieet. Ook kan een diëtist je tips geven voor ritme in je dag en je leven.

Xenical

Je huisarts zou je het middel Xenical kunnen voorschrijven. Dit is een middel dat ingezet kan worden bij zwaarlijvigheid. Het is werkzaam in je spijsverteringssysteem en voorkomt dat ongeveer een derde van het vet in het voedsel dat je tot je neemt wordt verteerd. Dit doet Xenical door zich te binden aan de enzymen in je spijsverteringssysteem en ze te blokkeren. Als gevolg kan het onverteerde vet uit het voedsel niet worden opgenomen en wordt uit het uit je lichaam verwijderd. Xenical wordt gebruikt in combinatie met een dieet dat een lage hoeveelheid calorieën bevat.

Personal trainer

Hulp bij afvallen

Om af te vallen, moet je calorieën verbranden. Dat betekent dat je moet gaan bewegen. Maar hoe pak je dat aan, en hoe zorg je ervoor dat je gemotiveerd blijft om door te zetten? Een personal trainer kan je hierbij helpen. Deze kan een gericht trainingsschema voor je maken, waarbij je uitgedaagd wordt en op een verantwoorde manier je training opbouwt. Ook staat hij of zij erbij om je te coachen tijdens het sporten. Het kost wat, maar het is wel een uitstekende stok achter de deur om het sporten serieus te nemen.

Psycholoog

Een psycholoog die je helpt met afvallen? Niet direct natuurlijk, maar overgewicht kan vaak gekoppeld worden aan psychische problemen. Het oplossen van die problemen is een ook een sleutel naar een gezondere levensstijl waarin je niet je beloning zoekt in eten of alcohol. Maar in je eentje is het moeilijk om je demonen te confronteren. Hulp van psycholoog kan daarom een belangrijke factor zijn bij het duurzaam afvallen en een gelukkiger leven krijgen.

Maar hoeveel hulp je er ook bij inschakelt, afvallen blijft een lijdensweg die je moet ondergaan om resultaat te boeken. Maar als je slaagt, heb je dan ook alle reden om trots te zijn op jezelf!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here