We willen bijna allemaal weleens wat gewicht verliezen. Zeker nu de zomer alweer steeds dichterbij komt is het wel fijn om lekker in je vel te zitten. Nu is het natuurlijk ontzettend belangrijk om goed en regelmatig te sporten en bewegen, maar er zijn ook gezonde toevoegingen beschikbaar die je net dat steuntje in de rug geven. Houdt natuurlijk wel altijd in het achterhoofd dat deze toevoegingen alleen hun werk doen wanneer jij regelmatig, gezond en gevarieerd eet, en ook daadwerkelijk voldoende beweegt.

Groene thee

Je kunt de groene thee als toevoeging gebruiken, maar natuurlijk ook gewoon met zakje en al in een kop heet water gieten. Groene thee heeft wetenschappelijk bewezen effecten op de opname van vetstoffen door ons lichaam, en lijkt deze eigenschappen effectief te verminderen. Daarnaast versnelt het (net als koffie) de stofwisseling, wat er weer voor zorgt dat we onze voedingsinname sneller verwerken.

Watermeloen

Drink een kopje groene thee, en pak er een lekker stuk watermeloen bij. Watermeloen is namelijk net als gewone meloen ontzettend rijk aan water. En water helpt je natuurlijk om gewicht te verliezen. Door een schijfje watermeloen te eten heeft je lichaam een voldaan gevoel, heb je minder honger, en krijg je extra antioxidanten en voedingsstoffen binnen die de vetverbranding stimuleren.

Appels en peren

Zowel appels als peren bevatten een component genaamd pectine. Pectine helpt het lichaam ontgiften, en slechte cholesterol voorkomen. Dit maakt appels en peren ideaal om vet te verbranden en gezond af te vallen. Ze zijn namelijk rijk aan allerlei vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Rauwe groenten

Knauw jij ook weleens een lekker stukje rauwe selderij weg? Je bent niet de enige. Niet alleen zijn rauwe groenten erg lekker van smaak, ze bevatten ook (net als de watermeloen) erg veel water. Daarnaast hebben de groenten weinig calorieën, en kun je er dus zoveel van eten als je wilt. Het geeft je lichaam een vol gevoel, zonder daadwerkelijk teveel koolhydraten of vetten binnen te krijgen. Je kunt ze gewoon lekker rauw eten, in een salade verwerken, of er een lekkere shake van maken.

Eieren

Wanneer je gewicht wilt verliezen zijn eieren misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar juist het eten van twee eieren per dag kan je helpen om op een gezonde manier gewicht te verliezen. Eet je ‘s ochtends twee eitjes bij je ontbijt, dan heb je een groot deel van de dag een vol gevoel en dus minder snel honger. Daarnaast zijn ze natuurlijk een bron van eiwitten en energie, en dat maakt het weer wat makkelijker om je dieet vol te houden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here