Je lichaam ontgiften met voeding

0
1921

Een detoxkuur kan nogal heftig zijn, zeker tijdens een druk bestaan. Men vindt er niet snel tijd voor om zich er aan te kunnen houden. Geef de hoop niet op want naast een kuur zijn er ook veel voedingsmiddelen die ons lichaam helpen te ontgiften.

Er zijn diverse middelen die een stimulerende werken hebben op onze organen. Dit zijn bijvoorbeeld je nieren, longen, lever en darmen. Hedendaags bestaan er allerlei (voedings)middelen om ons lichaam te ontgiften. Je kunt hierbij denken aan: kruiden, groenten en water.

Door het ontgiften kan je jouw lichaam ontdoen van een hoop afvalstoffen. Hieronder staan de beste tips om jouw lichaam gezond te krijgen.

Ontgiften met Citroen

Citroen zit vol met vitamine C en heeft een effectieve werking op het reinigen van de lever. Door de citroen worden de leverenzymen versterkt en kan het zuurstof- en calciumgehalte van de lever herstellen. Dit alles zorgt voor een verbeterde stofwisseling en schonere darmen. Zoals men weet werkt een goede stofwisseling positief op afvallen.

Doordat citroen ook flavonoïden bevat, helpt het ons lichaam extra om te ontgifft

en. Deze stof (in combinatie met vitamine C) lost nier- en galstenen op. Je kan hierbij ook denken aan de ontgiftende werking van de volgende organen:

  • Darmen
  • Lever
  • Nieren
  • Galblaas

Kortom, citroen werkt erg goed wanneer jij op een verantwoorde manier je lichaam wilt ontgiften.

Meloen en komkommer voor je lichaam

Een fruit en een groente die samen iets gemeen hebben. Meloen en komkommer hebben een hoog watergehalte. Dit stimuleert de stoelgang en hiermee bevorderen zij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Daarnaast helpt komkommer de nieren om het urinezuur op te lossen.

voeding lichaam ontgiften

Peterselie voor een detoxerende werking

Peterselie heeft naast zijn rijkdom aan voedingsstoffen ook een detoxerende werking. Het is een natuurlijke vorm van een vocht afdrijvend middel. Het hoge chlorofylgehalte in peterselie helpt zowel de nieren, bloed, lymfesysteem, lever als blaas te helpen reinigen.

Ontgiften met Koriander

Via het spijsverteringskanaal verlaten metalen zoals lood en kwik het lichaam. Koriander helpt hierbij doordat de metalen zich aan de koriander kunnen binden en zo sneller het lichaam verlaten.

Welke middelen kan je nog meer gebruiken voor het ontgiften?

Hieronder staan nog enkele belangrijke voedingsmiddelen die gebruikt kunnen worden bij je kuur. Dit zijn vooral natuurlijke voedingsbronnen die niet mogen ontbreken tijdens het ontgiften van je lichaam.

1. Gember

Gember behoort tot een van de meest gezonde voedingen in de wereld. Kurkuma is een familie van de gemberplant en heeft ook een gezonde werking op het lichaam. Het is een belangrijke antioxidant en helpt ontstekingen tegen te gaan.

2. Basilicum

Dit kruid heeft veel gezondheidsvoordelen, het bestrijdt schimmels en bacteriën, het werkt ontstekingsremmend, het verminderd stress en koorts, werkt als een antioxidant en is een natuurlijke pijnbestrijder.

3. Rozemarijn

Rozemarijn wordt vaak gebruikt als versterkend en stimulerend middel bij vermoeidheid en hoofdpijn. Het schijnt een beschermende werking te hebben tegen beroertes. Daarnaast verbetert dit voedingsmiddel de bloedcirculatie van het lichaam.

4. Brandnetel

Dit kruid is perfect om het lichaam te zuiveren. Het makkelijkste is om te gebruiken in de thee. Het heeft een ontgiftende, bloedzuiverende en alkaliserende werking. Het zuivert de maag en door zijn detoxerende werking verhelpt het problemen in de lever en milt. Hiernaast is het een vocht afdrijvende kruid en geeft het energie.

Door je lichaam met behulp van natuurlijke voedingsmiddelen te detoxeren zal je al snel merken dat het lichaam door een soort verschoning heen gaat en je meer energie krijgt.

Door alle gifstoffen te verwijderen uit het lichaam kan het optimaal gaan werken en voorkom je ziekten en aandoeningen. Zowel voor jong als oud is het belangrijk goed met het lichaam om te gaan en je zal snel zien dat je je er fitter door gaat voelen! Bekijk ook de middelden van Roter voor extra ondersteuning van de weerstand.